Fyret direktør går fra DSB med 10 millioner

Udover bonus og fratrædelsesordning får tidligere DSB-direktør løn i et år efter fyringen. Alt i alt forlader han DSB med knap ti millioner kroner.

(Foto: © Scanpix, Scanpix)

DSB's tidligere direktør Søren Eriksen får ikke blot en fratrædelsesordning på 4 millioner kroner. Han kan desuden se frem til at få løn i et år efter sin afskedigelse, hvilket giver ham yderligere fire millioner kroner.

DSB har afvist at oplyse om Søren Eriksens kontraktforhold, men på et timelangt pressemøde i sidste uge fortalte DSB's bestyrelsesformand selv om Søren Eriksens vilkår i forbindelse med fyringen.

- Søren (Eriksen, red.) får løn i et år, og han får en fratrædelsesgodtgørelse. Og det er fuldstædigt i overensstemmelse med hans kontrakt, sagde Mogens Granborg på pressemødet.

Får bonus og resultatløn

I går kom det frem, at Søren Eriksen desuden fik en bonus på en million kroner samt 700.000 kroner i resultatløn for sit arbejde i 2010, udover sin faste løn.

Søren Eriksen forlader dermed DSB med 9,7 millioner kroner.

pressemødet gjorde bestyrelsesformanden det klart, at han ikke ser nogen problemer i den forbindelse.

- Man har en kontrakt med en administrerende direktør, og den vil man altid honorere. De bonusbeløb, der indgik i den, var nogle, der var fastsat for halvandet år siden, og når man opfylder de bonusmål, så er man forpligtet til at betale. Så der er ikke noget mystisk i det, sagde Mogens Granborg på pressemødet.

Fik bonus for andre forhold

DSB har ikke ønsket at oplyse om kriterierne for den bonus og resultatløn, som Søren Eriksen altså gjorde sig fortjent til i 2010, men også dette emne fortalte bestyrelsesformanden om på pressemødet.

- Der var ikke en bonus, der var knyttet direkte op på regnskabet. Det var andre operationelle forhold, som var meget vigtige for os sidste år. Blandt andet at vi skulle have reduceret omkostningerne i DSB med 400 millioner kroner, hvilket lykkedes. Så det var nogle helt andre forhold, der var afgørende, sagde Mogens Granborg.

Søren Eriksen blev fyret den 17. marts på grund af den skandaleramte økonomi i DSB's datterselskab DSB First. DSB risikerer som følge af sagen et underskud for 2010 på 551 millioner kroner.