Fyrværkeriskader for over 100 millioner kroner

Købstædernes Forsikring, der har den eksploderede fyrværkerifabrik i Kolding som kunde, venter erstatninger for omkring 100 millioner kroner.

Eksplosionen på N.P. Johnsens Fyrværkerifabrik i Kolding er afen kaliber, der har potentiale til at sprænge budgetterne og rysteregnskaberne hos virksomhedens forsikringsselskab.

Købstædernes Forsikring, der har fyrværkerifabrikken som kunde,venter - med et meget løst estimat - at skaderne kan løbe op i ettrecifret millionbeløb.

- Det er for tidligt at sætte præcise beløb på - vi kan ikkeengang komme i nærheden af fabrikken endnu. Men vi forventer, atder, inkl. driftstab, sagtens kan være skader for i omegnen af 100millioner kroner, siger skadechef hos Købstædernes ForsikringTorben Bidstrup til Ritzau.

Forsikringsselskabet selv forsikret

Udgangspunktet er, at selskabet dækker skaden - forudsat atsikkerhedskrav og lignende er overholdt.

Til alt held for selskabet er størstedelen af skadengenforsikret, således at Købstædernes Forsikrings egen pengekasseikke skal dække hele skaden.

- Sådan en risiko er i al væsentlig afdækket ved reassurance, såskaden truer ikke vores økonomi. Vi tager ikke risici, der er såstore, at de kan true vores eksistens uden at dække dem af. Vikommer til at mærke den her, men der er ingen risiko, sigerhan.

Folk skal gå til eget selskab

Torben Bidstrup opfordrer samtidig mennesker fra området, der harskader på deres ejendom eller virksomhed til at gå til deres egetforsikringsselskab. Hvis det så i sidste ende alligevel erKøbstæderne, der skal dække, så er det et slagsmål mellemselskaberne.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter