Genmabs topchef fratræder

Direktøren og medstifteren af biotekvirksomheden Genmab Lisa N. Drakeman fratræder med øjeblikkelig virkning. Hun erstattes af Jan van de Winkel.

Lisa Drakeman er fortid i Genmab. Ifølge wikipedia var hun den kvindelige erhvervsleder, som var bedst lønnet. (Foto: LINDA HENRIKSEN © Scanpix)

Administrerende direktør Lisa N. Drakeman forlader med øjeblikkelig virkning biotekvirksomheden Genmab.

Ny topchef i Genmab, som er med i indekset C20 over de vigtigste selskaber på Københavns Fondsbørs, bliver den nuværende forskningsdirektør prof. Jan G.J. van de Winkel.

Tavst

Selskabet vil ikke oplyse, hvad der er baggrunden for den pludselige meddelelse om, at Lisa N. Drakeman fratræder.

Drakeman har som Genmab-chef været med til at rejse over en milliard dollar, svarende til ca. seks milliarder kroner, til selskabets aktiviteter.

- Under Lisas vision og lederskab er Genmab blevet til et førende biotekselskab, siger Michael Widmer, formand for Genmab, i en fondsbørsmeddelelse.

Flotte resultater

Selskabet fremhæver også, at Genmab under Lisa Drakeman har gennemført biotekhistoriens største børsintroduktion i Europa og fået en international pris som bedste internationale biotekselskab i 2005.

Desuden har man indgået samarbejde med en række medicinalvirksomheder og opnået godkendelse i USA og Europa for lægemidlet Arzerra.

Jan van de Winkel har over 20 års erfaring inden for terapeutiske antistoffer. Han har været videnskabelig direktør i selskabet Medarex Europe, inden han var med til at stifte Genmab.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk