Gigantisk milliardhandel: Lego-familien vil købe Legoland tilbage

Kirkbi overtager sammen med kapitalfonden Blackstone og CPPIB underholdningsgigant for stort milliardbeløb.

Legoland i Billund har siden 2005 været på britiske hænder. Nu vil Kirkbi købe forlystelsesparken tilbage. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Lego-familiens pengetank, Kirkbi, melder sig nu klar til at lægge et stort milliardbeløb for at tilbagekøbe forlystelsesparken Legoland.

I 2005 blev Legolands forlystelsesparker solgt til den britiske underholdningskoncern Merlin Entertainments.

Samtidig overtog Kirkbi 30 procent af Merlin Entertainment Group.

Men nu er Kirkbi gået sammen med kapitalfonden Blackstone og pensionskassen CPPIB om at overtage Merlin Entertainment Group, som er verdens næststørste foretagende inden for besøgsattraktioner.

Merlin Entertainment Group driver 130 attraktioner, 19 hoteller og syv feriebyer i 25 lande.

Med dagens handel prissættes den britiske underholdningskoncern til en værdi på 40 milliarder kroner.

Klar til vækst

I pressemeddelelsen fra Kirkbi skriver familien, at de øvrige ejere af Merlin Entertainments har forpligtet sig til at indgå et salg.

- Som den langsigtede ejer af Lego-brandet og som strategisk aktionær i Merlin siden 2005 har vi stor stolthed og lidenskab for dette fantastiske firma, dets ledelsesteam og medarbejdere, siger Søren Thorup Sørensen, der er direktør i investeringsselskabet Kirkbi A/S i pressemeddelelsen.

Han påpeger, at indskuddet af det store milliardbeløb i Merlin Entertainments skal sætte gang i ny vækst for underholdningskoncernen.

- Vi er forpligtet til at sikre Legoland, og de øvrige aktiviteter i Merlin når deres fulde potentiale, som vi mener bedst forfølges under privat ejerskab for at levere fantastiske oplevelser til besøgende i alle aldre rundt om i verden, siger han.

Kirkbi ejer 50 procent af investeringsselskab

De tre investorer har i forbindelse med investeringen stiftet et fælles investeringsselskab, hvor Kirkbi ejer 50 procent, og den amerikanske kapitalfond Blackstone og den canadiske pensionskasse CPPIB står for den sidste del af investeringen.

Dermed kommer Kirkbi til at eje 50 procent af Merlin Entertainments svarende til en aktiebeholdning på 20 milliarder kroner.

- Vi er glade for at samarbejde med Kirkbi og CPPIB om at erhverve en virksomhed, vi kender rigtig godt. Vi er parate til at forpligte de betydelige ressourcer, der er nødvendige for at understøtte Merlins langsigtede mål, hvilket vil kræve betydelige investeringer for at sikre den langsigtede succes, siger Joe Baratta, som er direktør i Blackstone, der i Danmark særligt er kendt for sit aggressive boligopkøb i København de seneste år.

Merlin er børsnoteret på London Stock Exchange, men vil i forbindelse med et salg blive afnoteret.

Præcisering: Artiklen er opdateret med mere retvisende fordeling af det fremtidige ejerskab.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter