Gode råd kan være dyre: Sidsel fik advokathjælp til halv pris

Sidsel Barfoed indhentede flere tilbud, før hun valgte sin boligadvokat.

Der er stadig billeder at hænge op i Sidsel Barfoeds nye drømmehus. Før drømmen kunne gå i opfyldelse, havde hun dog brug for en advokat.

Sidsel Barfoed går rundt mellem flyttekasser. Hun og manden har lige købt drømmehuset i Ejlstrup ved Helsinge i Nordsjælland.

Før boligdrømmen kunne blive til virkelighed, havde parret dog brug for en advokat, der kunne gennemgå købsaftale og skøde.

- Vi har ikke forstand på at købe et hus, så vi havde brug for en, der kunne læse det, der stod skrevet med småt, forklarer hun.

Men gode råd fra netværket kan være dyre. En bekendt anbefalede en boligadvokat til 10.000 kroner, og Sidsel Barfoed havde selv en sagfører, som tilbød opgaven løst til en endnu højere pris. Så hun gik i stedet på jagt efter en bedre pris på nettet.

- Jeg går ind søger priser på alt. Om det så er en boligadvokat, et internetfirma eller en telefonforbindelse, forklarer hun.

Og prisjagten kunne svare sig. Ved hjælp af en prisportal, der indhenter advokattilbud, fik hun yderligere tre priser. Den dyreste ville have 10.000 kroner, som var lig det tilbud, hun allerede havde, mens den den billigste kunne nøjes med det halve. 5.500 kroner.

- Jeg har sparet 4.500 kroner. Og jeg har fået en udmærket service, så jeg kan ikke se, hvorfor jeg skulle bruge de ekstra penge på noget, der er det samme, siger Sidsel Barfoed, der ikke er overrasket over den store forskel på de priser, advokaterne krævede.

- Det er klart. Går den så går den. Sådan er det jo med alt.

Det bekymrer hende heller ikke at vælge sin advokat efter pris.

- Jeg regner med, at en advokat har samme erfaring, når man taler boligadvokat. Så derfor er det vigtigste for mig prisen. Ja, og selvfølgelig servicen, tilføjer hun.

Netop for at sikre, at også service og kvalitet var i orden, gennemgik hun alle tilbud på nettet, før hun traf sit valg.

- Jeg så på deres referencer, det de havde skrevet på de anbefalinger, der var på nettet. Og ud fra det vurderede jeg, at der ikke var nogen forskel på den service, som de forskellige tilbud dækkede, forklarer Sidsel Barfoed.

Forbrugerråd: Spørg andre

Det er da også en god idé at huske på, at valg af advokat handler om mere end pris, lyder det fra chefkonsulent i Forbrugerrådet Tænk, Benedicte Federspiel.

For det afgørende er ifølge hende, at du faktisk får noget for pengene, og der er chefkonsulentens råd at spørge andre:

- Kender du nogen, der er meget tilfredse med deres advokat? Venner og familie. Det kan være folk, der er blevet skilt eller har købt hus. Spørg dem. Var den pågældende god? Kunne han bruges til noget? Forstod han, hvad I sagde? Og synes I selv, det var dyrt, slutter hun.

Facebook
Twitter