Godt nyt for boligejerne: Nationalbanken sænker renten igen, igen

Det betyder surrealistisk lave renter i fire år mere, lyder det fra Nordea.

Nationalbanken sætter renten ned igen. Godt nyt for boligejerne, mener Nordea. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Nationalbanken sænker nu renten med 0,1 procentpoint - fra minus 0,65 procent til minus 0,75.

Dermed følger banken som forventet lige i hælene på Den Europæiske Centralbank, ECB, som tidligere i dag nedsatte renten fra minus 0,4 procent til minus 0,5 procent.

Og det er godt nyt for danske boligejere. Det vil nemlig betyde lave renter, så langt øjet rækker, vurderer Nordeas cheføkonom Helge Pedersen.

- Det er fuldstændig surrealistisk, men vi kommer til at opleve de her negative renter i lang tid endnu. Jeg har svært ved at forestille mig, at vi kommer til at opleve positive renter før i 2023. Og det kan være med til at understøtte boligmarkedet, siger han.

Rentenedsættelse er godt nyt for boligejerne, mener cheføkonom i Nordea. Det kan betyde negative renter i fire år mere. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Massivt opkøbsprogram fra ECB

Samtidig med rentenedsættelsen varsler ECB også at sætte gang i et massivt opkøb af statsobligationer.

- Man genoptager sit store opkøbsprogram. For 20 milliarder euro køber man statsobligationer hver måned. Det vil være med til at holde renten helt i bund. Det sker fra begyndelsen af november, forklarer Helge Pedersen.

Formålet med opkøbsprogrammet er ifølge Nordeas cheføkonom at sætte gang i den europæiske økonomi.

- Der er ikke sat en slutdato på det her opkøbsprogram. Det fortsætter, indtil inflationen når op på sin målsætning. Det er et stærkt signal, siger han.

Med opkøbsprogrammet sender ECB 20 milliarder euro ind i banksystemet, som man så håber på vil blive sendt videre ud i økonomien i form af lån til forbrug hos husholdningerne og investeringer i virksomhederne.

På trods af det stærke signal vil Helge Pedersen ikke udelukke, at der lurer yderligere rentenedsættelser om hjørnet.

- Det kan bestemt ikke udelukkes, at ECB kommer til at sænke renten med yderligere 0,1 procentpoint til december, vurderer han.