Godt nyt til muskelbundterne fra på torsdag: Nu kan der 'straffes noget jern'

Fitnessbranchen havde dog håbet på, at der ikke skulle tjekkes coronapas.

Fitness World lover, at de er klar til en sikker genåbning. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Formændene fra de to største partier i blå blok var begge i deres es, da de var med til at præsentere aftalen om en yderligere genåbning af Danmark.

De havde begge stået benhårdt på, at idrætten skulle genåbnes for alle aldersgrupper, og at det skulle ske nu.

Derfor var der nærmest lutter glæde over, at både fitnesscentrene og al øvrig indendørs idræt, der ikke er kontaktsport, åbner fra på torsdag.

- Nu åbner fitnesscentrene - desværre med et krav om coronapas, der giver noget bøvl - men til gengæld med muligheden for at komme ind og straffe noget jern, lød det begjestret fra Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen.

- Jeg ved ikke, hvor mange gange ordet folkesundhed har været nævnt i hele coronakrisen. Nu synes jeg, at vi tager et skridt i den rigtige retning, hvad det angår. Det bliver rigtig godt for mange mennesker, sagde Søren Pape-Poulsen fra De Konservative.

Branchedirektør: Vi må få det bedste ud af det

Fitnessbranchen har haft det særdeles hårdt under coronakrisen.

Ud over at have været tvangslukket dele af sidste år og hele 2021, så har de styrtblødt medlemmer i hurtigere takt end fitnessguruens antilope-bevægelser på løbebåndet.

Derfor er der glæde i branchen over, at fitness-danmark og foreningssporten igen kan slå dørene op for alt fra hård vægttræning til yoga- og mave, balle og lår-hold.

Der er dog også skår i glæden, fortæller Morten Brustad, der er branchedirektør i ‎DFHO, Dansk Fitness og Helseorganisation.

- Vi havde talt for, at der kom en model, som er mere tillidsbaseret uden kontrolkravet hos foreningerne og fitnesscentrene.

- Men det er, som det er, og nu må vi få det bedste ud af det og håbe, at det bliver så kortvarigt som muligt, siger branchedirektøren med direkte henvisning til, at alle fitnesskunder skal vise et gyldigt coronapas for at få lov til at træne.

Morten Brustad kan heller ikke love, at alle centre er klar til at sætte strøm til løbebåndene og pille afspærringstapen af bænkpressen.

- Der er ingen tvivl om, at der bliver rigtig travlt nu, og der er mange, der vil gøre rigtig meget for at komme i gang så hurtigt som muligt, siger han.

Sådan har det set ud i månedsvis hos landets fitnesscentre. (Foto: Oscar Scott Carl © Scanpix)

Fitness World er klar

Landets største fitnesskæde, Fitness World, havde set i krystalkuglen eller kaffegrumsen og ræssoneret sig frem til, at det nu blev deres tur til at åbne.

De har nemlig allerede hyret ekstra personale, så coronapas kan tjekkes ved indgangen, og så har de gjort klar, så alle afstandskrav kan overholdes.

- Alt er målt op og markeret, og maskinerne er opstillet, så man ikke kommer for tæt på hinanden. Heldigvis har vi jo haft god tid til at forberede os på det her, siger administrerende direktør Morten Bentzen til Ekstra Bladet.

- Det er med det helt store smil på læberne, at vi er klar til at genåbne. I vores app har vi tilføjet en service, der sætter medlemmerne i stand til at se, hvor mange besøgende der er i de enkelte centre her og nu, siger han videre.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk