Gør dine ansatte glade - hyr en happymanager

Ansatte er mere kreative og effektive, hvis de er i godt humør. Derfor har et engelsk firma hyret en "Happymanager". Idéen burde danske firmaer tage til sig, siger konsulent.

Når folk er glade, producerer de mere. Derfor er det klogt, hvis firmaer ansatter en såkaldt Happymanager, siger dansk konsulent.

Hvis du gerne vil have dine medarbejdere til at give den en ekstra skalle på arbejdspladsen og få gode idéer, så er det en god idé at sørge for, at de er glade.

Har ansat en Happymanager

Og det er lige, hvad den lille engelske flagproducent, Flagworks har gjort. Firmaet har nemlig hyret en såkaldt Happymanager- en person der skal sørge for, at de ansatte er glade.QuickVote: arbejdsglæde

Og noget tyder på, at glade medarbejdere sælger bedre. I hvert fald har det lille flagfirma merdoblet sit salg, siden Happymanageren blev ansat. Og de erfaringer passer fint i tråd med flere undersøgelser, der viser, at glade medarbejdere producerer mere og har færre sygedage, siger konsulent Alexander Kjerulf, der er initiativtager til Projekt Arbejdsglæde.

- Der er penge i at sørge for, at de ansatte er glade. Det viser den ene undersøgelse efter den anden, siger han til DR Penge.

Personlige hilsner gør ansatte glædere

Ifølge Alexander Kjerulf er det meget forskelligt, hvad der kan gøre ansatte glade. Et amerikansk flyselskab Southwest Airline har en hel afdeling, der tager sig af de ansattes velbefindende:

- De sørger for eksempel for, at der altid bliver sendt blomster eller chokolade til ansatte, der er syge eller, at der kommer et håndskrevet lykønskningskort, hvis en medarbejder har fødselsdag. Det vigtige er også, at det er personligt, siger konsulenten og giver et eksempel på en lidt mere alternativ måde at sprede glæde:

- En af mine bekendte arbejder i et firma i England, hvor en af de ansattes hund kommer med på arbejde. Hunden er blevet udnævnt til Chief Happiness Manager, fortæller han.

Indstilling betyder mere end faglighed

Der er også firmaer, der er gået så vidt i jagten på glade mennesker, at de ansattes kvalifikationer kommer i anden række. Her er det amerikanske flyselskab South West Airlines også helt med i front

- De har et motto, der hedder "Hire for Attitude - Train for skills". Det betyder, at de ansattes faglige egenskaber er sekundære. Det vigtigste er, at de glade, siger han til DR Penge.

Irma er godt på vej herhjemme

Alexander Kjerulf har endnu ikke set nogle danske firmaer direkte ansætte en "Happy Manager". Men der er initiativer på vej

- Irma er for eksempel godt med. Her siger de, at arbejdsglæde er det vigtigste, siger han og henviser til, at Irmas chef Alfred Josefsen har skrevet bogen "Kære Irma - It's all about people", der blandt andet handler om at sørge for glade ansatte.