Gomore-direktør: Uber har aldrig været samkørsel

Direktøren for samkørselstjenesten Gomore mener, at Uber markedsfører sig under forkerte forudsætninger.

GoMore-stifteren Matias Møl Dalsgaards virksomhed er en af de mest succesfulde danske virksomheder, der arbejder med deleøkonomi. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

Det er rigtigt, når politiet nu griber ind og sigter de bilister, der via mobilappen Uber samler kunder op mod betaling og kører dem derhen, de vil.

Det siger Matias Møl Dalsgaard, som har stiftet Gomore. Han mener ikke, at Uber kan markedsføre sig som en samkørselstjeneste, når der i hans øjne er tale om taxakørsel.

- Uber må kalde sig det, de er. De leverer en taxatjeneste, hvor der kommer en chauffør og kører dig fra A til B på en tur, som du har bestilt, og som chaufføren ellers ikke ville foretage. Han gør det for at tjene penge, siger Dalsgaard og afviser, at Gomore gør det samme.

- Hos os er det en chauffør, der i forvejen skal ud på en bestemt tur, som tilbyder at tage folk med. Turene er i gennemsnit 230 kilometer lange og ville aldrig blive kørt, hvis det kun handlede om at tjene penge, siger direktøren.

Han afviser, at de to tjenester konkurrerer med hinanden, men frygter at Ubers brug af ordet samkørsel kan skade Gomore på sigt.

- Det er ikke kun Uber, men også politikere, der bruger ordet samkørselstjeneste om det, de gør. Og derfor kan jeg da godt være bange for, at et eventuelt indgreb vil rette sig mod samkørselstjenester som vores og ikke kun dem, der overtræder reglerne, siger han.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Uber.

/Ritzau/

Facebook
Twitter