GoMore: Skat er ikke klar i spyttet

GoMore vil gerne hjælpe med automatisk at indberette sine kunder til Skat. Men reglerne skal gøres klarere, og der skal være et fradrag for biludlejning, siger direktør.

GoMores direktør, Matias Møl Dalsgaard, mener ikke, det er GoMores ansvar at sikre, at brugerne betaler skat. Han er dog med på at se en automatisk indberetningspligt.

Når en bil lejes ud gennem GoMore, går 20 procent til GoMore, de resterende 80 procent ryger i lommen på brugeren, som selv har til opgave at betale skat af indtægten.

Og det er slet ikke alle brugere, der får gjort det, kunne DR Nyheder i går fortælle. Flere udlejere er simpelthen ikke klar over, at det er en skattepligtig indtægt. Men det er ikke GoMores skyld, siger Matias Møl Dalsgaard, der er stifter og direktør for GoMore:

- Det er brugerne selv, der må tage ansvar for den side af sagen. Vi kan tage ansvar for at hjælpe med at oplyse om regler, siger han.

GoMore har i forbindelse med DR Nyheders historier strammet formuleringen på hjemmesiden, så det fremgår klarere, at GoMores brugere skal betale skat af indtægterne fra udlejning af biler.

Men Matias Møl Dalsgaard påpeger, at det er svært at beskrive klart over for brugerne - fordi reglerne simpelthen ikke er klare. Sådan lyder i hvert fald hans udlægning:

- Sagen er, at det hele tiden har været en gråzone, vi befinder os i, og vi ikke har kunnet få klart svar på, hvordan biludlejning bliver beskattet. Vi har spurgt vores skatteminister, og vi har altid fået det svar, at indtjeningen er skattepligtig, indtil der er ændret på området, men du må trække udgifterne fra, siger han.

Skat oplyser på sin hjemmeside, hvordan reglerne er strukket sammen. Men det er simpelthen ikke klart, mener han:

- Skat er ikke klar i spyttet. Der er ikke nogen, der kan fortælle dig, hvordan du præcis skal lave opstillingen. Det har vores jurist også sagt hele tiden - og skatteministeren sagt for to år siden, det er der ikke noget nyt i, siger han.

Et flertal uden om regeringen vil tvinge GoMore og andre deleøkonomiske tjenester til at indberette deres brugeres indtjening. Det vil Matias Møl Dalsgaard gerne. Men det kræver, at han får noget igen:

- Vi vil gerne udlevere oplysninger. Men kun hvis vi til gengæld får mere gunstige vilkår fra Skat. Det er klart, at vi vil gøre det, Skat beder os om, vi er lovlydige borgere. Men vi risikerer at slå et fænomen ihjel, man gerne ser vokse, siger Matias Møl Dalsgaard.

Han foreslår en ordning a la den, der er indført for danske sommerhuse, hvor de første 21.000 kroner udlejnings-kroner er skattefrie igennem bundfradraget.

FacebookTwitter