GRAFIK Novo, Mærsk og Vestas: Her er de største fyringsrunder

Siden efteråret er 4.131 personer blevet varslet fyrede. DR Nyheder har samlet en oversigt over de største fyringsrunder siden september.

Store, danske selskaber har i efteråret skåret gevaldigt ind i medarbejderstaben.

Største fyringsrunde blev varslet i september, da landets største medicinalvirksomhed, Novo Nordisk, efter et presset 2016 annoncerede, at 1.000 ansatte skulle prikkes på skulderen, 500 i Danmark.

I alt blev 4.131 ramt af fyringsrunder i sidste kvartal af 2016. Det er det højeste antal siden 2010, og et godt stykket over det gennemsnittelige niveau på godt 2.000 ansatte i kvartalet.

Men verden er i hurtig bevægelse, og derfor skal virksomhederne også være oppe på mærkerne.

Det er den primære forklaring på de mange fyringsrunder, lyder det fra DR Nyheders økonomikorrespondent, Casper Schrøder.

- Når vi ser det store antal fyringer, er det ikke fordi, virksomheder drejer nøglen om og går konkurs. Det handler om virksomheder, der vil prioritere hårdt. De siger, 'vi må have flere folk inden for det her område eller til at skabe det her produkt,' derfor bliver der fyret og hyret i højt tempo, siger Casper Schrøder.

I dag annoncerede den danske medicinalvirksomhed Novozymes, at 198 medarbejdere skal afskediges - 62 medarbejdere i Danmark. Det til trods for et godt årsregnskab i 2016.

Men den slags historier, forventer Casper Schrøder, at der kommer flere af.

- Der kan sagtens komme flere af den slags store fyringsrunder, for det stigende antal fyringer er udtryk for, at virksomhederne i højere grad må skifte kurs og prioritere benhårdt og oftere skifte kurs end tidligere i en verden, der ændrer sig meget, meget hurtigt, siger Casper Schrøder.

Facebook
Twitter