GRAFIK: Så meget får din kommune ud af selskabsskatten

Kommunerne får ikke lov at beholde al den skat, lokale selskaber betaler. 19 kommuner må betale til resten af landet. Se om din kommune taber eller vinder.

De danske kommuner fik sidste år 4,3 milliarder kroner ind i selskabsskat.

Det var dog ikke alle kommuner, der fik lov til at beholde hele det beløb, deres virksomheder havde betalt i selskabsskat.

En såkaldt udligningsordning på området betyder nemlig, at 19 af de danske kommuner skal aflevere penge til de resterende 79.

Omfordelingen af selskabsskatten betyder nemlig, at hvis en kommune får mere ind i selskabsskat per indbygger end gennemsnittet, så skal den aflevere halvdelen af det den får mere til andre kommuner.

Målet med omfordelingen, som blev til i 2007, er at udligne de økonomiske forskelle imellem kommunerne og sikre, at udsvingene i, hvor meget kommunerne tjener på området fra år til år, ikke er for store.

I grafikken over artiklen kan du klikke på din kommune, eller en af de andre, og se, hvor meget kommunen afleverer eller modtager fra andre kommuner per indbygger.

I faktaboksen til venstre kan du læse mere om, hvor meget kommunerne får af den samlede selskabsskat, mens du på linket her kan læse, hvad nogle af de kommuner, der skal af med penge, mener om ordningen.

Facebook
Twitter