GRAFIK: Sådan bliver grundskylden til næste år

I 73 af landets 98 kommuner stiger boligejernes grundskyld til kommunen. Det viser udregninger fra Danske Bank.

GRAFIK: Phillippe Falkesgaard

Husejere i især hovedstadsområdet og andre store byer i landet kan se frem til en stigning i grundskylden til næste år. Det viser beregninger fra Danske Bank, som har taget udgangspunkt i et aktstykke, som Finansministeriet har sendt til Folketingets Finansudvalg. Heri indstilles det, at kommunerne i 2016 får lov til at hæve den kommunale ejendomsskat med en såkaldt reguleringsprocent på 6,6 procent.

Stigningerne kommer i 73 af landets kommuner, hvor boligejere endnu ikke betaler den fulde grundskyld, men stadig får rabat via ejendomsskatteloftet fra 2002. Grundskylden må i de kommuner vokse hvert år, indtil boligejerne betaler den grundskyld, der svarer til den offentlige vurdering. Siden 2002 har der været et loft over, hvor meget grundskylden må stige hvert år.

Så meget stiger grundskylden i din kommune næste år (© DR Nyheder)

Kilde: SKAT og Danske Banks beregninger. Beregningen gælder grundværdien for et gennemsnitligt enfamiliehus i kommunen. Grundskyld i 2015 og 2016 er beregnet på baggrund af udviklingen i grundvurderingerne i den enkelte kommune siden 2001, sammenholdt med de enkelte års maksimale stigning i grundskatteloftet og den enkelte kommunes grundskyldspromille.Der er regnet med samme grundskyldspromiller som i 2015.

FacebookTwitter