GRAFIK Se, hvordan de fem største banker klarer sig i pristest

Der er stor forskel på, hvor meget de store banker tager i renter og gebyrer, viser ny test.

Der er penge at spare på renter og gebyrer, hvis man kigger sig for, når man vælger bank.

Det er konklusionen i en test af 26 bankers priser, som Forbrugerrådet Tænk har lavet. I grafikken ovenover kan du se, hvordan de fem største banker herhjemme klarer sig.

Jyske Bank klarer sig bedst med en placering som nummer to, mens Danske Bank får det dårligste resultat med en placering som næstsidst på listen.

Forskellige husstande

Testen tager udgangspunkt i økonomien for modelfamilier eller husstande. Familien i lejebolig er med.

Derudover tager testen udgangspunkt i en familie med en ejerbolig med en stor friværdi. For familien med stor friværdi i ejerboligen gælder, at de har en ejerbolig med en værdi til 1,6 millioner kroner, og et realkreditlån på 1,025.000 kroner.

Solide kunder

Det betyder, at de belånt deres hus med 64 procent på realkreditlån. Da man må belåne sin ejerbolig med realkreditlån op til 80 procent at boligens værdi, giver det et råderum.

De har dermed mulighed for helt at undgå banklån, fordi de kan bruge deres friværdi, hvis de ønsker lån til eksempelvis en bil, noget renovering eller andet.

I kategorien familie med mindre friværdi i ejerbolig gælder, at de har en ejerbolig, der er vurderet til 2,2 millioner kroner, og de har realkreditlån for 1,760.000 kroner. De har finansieret deres bolig med realkreditlån for 80 procent af boligens værdi, og derudover har de nogle banklån. Men de er solide kunder med en sund økonomi.

I grafikken ovenover kan du dykke ned i de største fem bankers placering i testen, og hvor meget de tager i renter og gebyrer om året.

Du kan teste pengeinstitutternes priser på hjemmesiden pengepriser.dk

Facebook
Twitter