Grand Prix-gæster brugte 127 millioner kroner

Det Europæiske Melodi Grand Prix i maj trak 20.000 turister fra ind- og udland til København.

ESC 2014. Conchita Wurst fra Østrig vandt Eurovision Song Contest 2014. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Det klingede godt i de københavnske kasseapparater, da turister, pressefolk og deltagere kom til København for at se og være med i verdens største musikfest.

Alt i alt endte de, der festede til Melodi Grand Prix og i ugerne op til, med at bruge 127 millioner kroner. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Københavns turistorganisation Wonderful Copenhagen foretog under Grand Prixet. Gæsterne var i byen i gennemsnit i 4 dage og brugte 1095 kroner om dagen.

- Vi er glade for det resultat, der er skabt. Det er lidt bedre, end hvad vi havde regnet med. Mere vil selvfølgelig altid have mere, men det er tilfredsstillende, siger Lars Bernhard Jørgensen, Der er administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

127 millioner svarer til, at der som følge af Grand Prixet er skabt cirka 146 job.

Undersøgelsen siger ikke noget om den totale økonomiske effekt af begivenheden.

- Det her tal siger noget om, præcis hvor meget turisme skabte konkret af omsætning til Grand Prixet i form af omsætning fra turister, som overnattede og kom til København, forklarer Lars Bernhard Jørgensen.

Men for at kunne opgøre hvor mange penge en begivenhed som et Grand prix kaster af sig, skal der tages flere ting med i betragtning, forklarer Lise Lyck, der er centerleder på center for turisme og kultur på CBS, Copenhagen Business School.

- Der skal tages højde for, at der var nogle af de tilrejsende, der ville have været kommet til København alligevel. Det skal trækkes fra. Der vil også være nogen, der holder sig væk i perioden, og det skal også trækkes fra i det positive resultat, siger Lise Lyck.

Wonderful Copenhagens undersøgelse viser også, at 63 procent af gæsterne var mænd og 36 procent var kvinder. Gennemsnitsalderen var 38 år, og hver besøgende så i gennemsnit 1,9 show.

Undersøgelsen er baseret på 1471 besvarelser.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk