Greenpeace-rapport hænger dansk kæmpekutter ud

Miljøorganisationen Greenpeace peger i ny rapport på 20 fiskerbåde, som overfisker og ødelægger havbunden i Europa. En af bådene er dansk.

Den danske kutter HM 555 Kingfisher er en af de trawlere, Greenpeace mener bedriver overfiskeri. (Foto: Christian Åslund © Greenpeace)

En ny rapport fra miljøorganisationen Greenpeace kaster tirsdag lys over problemet med overfiskeri hos store fiskefartøjer i europæiske farvande.

Greenpeace sætter navn på i alt 20 såkaldte monsterbåde, som både bliver beskyldt for at overfiske og bruge destruktive fiskemetoder, heriblandt en båd fra Danmark.

Forlanger politisk handling

Havbiolog hos Greenpeace, Hanne Lyng Winter, håber, at rapporten kan få fødevareminister Dan Jørgensen (S) til at skride til handling.

- Det, vi beder både Dan Jørgensen og ministrene i EU om, er at støtte det, vi kalder det fair fiskeri. Det vil sige det skånsomme fiskeri, som fisker uden at ødelægge havbunden, og som ikke medvirker til overfiskeri, siger hun.

Greenpeace: Bådene skal væk

For Greenpeace er målet helt at få fjernet bådene fra havet.

- Vores hovedmål er, at nogle af disse både bør skrottes, da de er med til at ødelægge fiskeriet for mindre fiskerbåde, som fisker efter forskrifterne, siger Hanne Lyng Winter.

De 20 både, som Greenpeace peger på i den nye rapport, kommer fra EU-lande som Frankrig, Tyskland, Holland, Spanien og Sverige.

/ritzau/

Facebook
Twitter