Grønland sælger vand til Dubai

Vand fra isfjeldene ved Ilulissat skal sælges for 300 kroner per flaske til ørkenstaten Dubai. De dyre dråber kan måske lokke pengestærke mænd til Grønland.

For 300 kroner flasken kan folk fra Dubai købe en flaske vand fra Grønland.

Drikkevand af smeltede isfjelde. Håndtappet og med håndskreven analyse af indholdet. Serveret på specialfremstillede flasker, hvor selv proppen er af glas. Og alt det for pris på omkring 300 kroner per flaske - solgt i ørkenlandet Dubai.

Det er noget af det, som Grønland i fremtiden skal brandes på, skriver Grønlands Radio på sin hjemmeside.

- Konceptet er kvalitet. Alt er lavet i hånden, siger manden bag, franske Julien Caquineau, der har boet i Grønland de sidste tre år, og som i dag fik den endelig licens fra den grønlandske regering til sit vandeventyr.

Ingen smag

Ifølge Julien Caquineau udmærker de dyre dråber sig ved ikke at smage af noget. Det skyldes nemlig, at vandet er så rent.

Og ingen smag - det er faldet i Dubais smag. Der er allerede bestilt 30.000 flasker smeltet isfjeld. Samtidig har oliesheikerne sikret sig eneret på produktet et helt år, selvom interessen fra USA, Singapore og Japan også er stor.

Repræsenterer Grønland

For Per Rosing-Petersen, direktør i erhvervsudviklingsselskabet Destination Avannaa, er det eksklusive produkt en mulighed for Grønland.

- Det repræsenterer Grønland udadtil i det eksklusive marked. Ved at bruge det som et instrument, kan vi tiltrække flere pengestærke folk til Grønland. Det er utrolig vigtigt, at vi har sådan nogle højeksklusive produkter, der kan promovere Grønland på den måde, siger Per Rosing-Petersen til radioen.

Julien Caquineau håber, at det i fremtiden bliver muligt at sælge vandet i Grønland. Dog til en helt anden - og lavere - pris.http://knr.gl/index.php?id=183&tx_ttnews[tt_news]=58021&tx_ttnews[backPid]=143&cHash=2264ffbbb0

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk