Grønthandler må ikke sælge æbler

En grønthandler har måttet erkende, at det godt kan betale sig at holde styr på sine papirer.

Skat har vundet en sag i Østre Landsret, der betyder, at en grønthandler har mistet rettet til at drive erhverv i to år. (Foto: DR Bornholm © DR Bornholm)

En grønthandler må finde på noget andet at bruge de næste to år på. Skat har nemlig fået medhold i Østre Landsret for, at uorden i regnskabet kan koste retten til at drive virksomhed.

Grønthandleren har ikke overholdt regnskabsbestemmelserne i afgiftsloven om mineralvand og chokolade, og det koster ham nu retten til at drive virksomhed i to år.

- Det er første gang, at Østre Landsret har taget stilling til, om man kan miste retten til at drive virksomhed ved at have uorden i papirerne på afgiftsområdet. Så jeg er overordentlig tilfreds med, at Skat har fået medhold i sagen, siger afdelingsleder Hella Rahbek fra Skat.

Bøder på 20.000 kroner

Skat har ved tidligere kontrolbesøg hos grønthandleren konstateret overtrædelser af faktura- og regnskabsbestemmelserne og har i disse tilfælde kvitteret med bøder på i alt 20.000 kroner.

Grønthandleren har heller ikke ført logbog over ansatte i forretningen. Byretten idømte ejeren en bøde på 67.000 kroner og en frakendelse af retten til at drive virksomhed i et år. Østre Landsret har stadfæstet bøden og forlænget frakendelsen til to år.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter