Grundfos fyrer 208

Pumpevirksomheden Grundfos fyrer 208 ansatte i Danmark, hvor de 58 er kontraktansatte. Baggrunden er den økonomiske krise.

Pumpevirksomheden Grundfos fyrer 208 ansatte i Danmark, hvor de 58 er kontraktansatte. Baggrunden er den økonomiske krise. (© Grundfoss)

Pumpekoncernen Grundfos, der har hovedsæde i Bjerringbro, fyrer 208 medarbejdere i Danmark - de 58 er på tidsbegrænsede kontrakter.

Dermed stiller Grundfos sig op i den lange række af større danske virksomheder, som sender et stort antal medarbejdere på jagt efter et nyt job.

Afskedigelserne skyldes den generelle afmatning på verdensmarkedet på grund af den igangværende finansielle krise.

- Forbedring af verdensøkonomien forventes ikke umiddelbart nært forestående, så kapaciteten i de danske selskaber - herunder produktionsselskabet Grundfos A/S - skal justeres til et lavere niveau, oplyser administrerende direktør, Niels Møller Jensen, Grundfos A/S.

Nødvendigt at reagere på afmatning

Han mener, det vil være uansvarligt ikke at reagere på de seneste måneders afmatning.

- Ved at reagere nu sikrer vi fundamentet for den fortsatte vækst, vi ønsker i de kommende år, siger Niels Møller Jensen.

Medarbejderantallet i de berørte danske Grundfos selskaber var i januar cirka 4839. I alt beskæftiger Grundfos-koncernen cirka 18.000 medarbejdere på verdensplan.

Facebook
Twitter