Grundfos og TDC til det politiske flertal: Lav bredt samarbejde for virksomhedernes skyld

Stabilitet i det politiske landskab er en fordel for erhvervslivet, lyder det fra erhvervsleder.

Erhvervslivet skal finansiere politikernes velfærdsløfter gennem erhvervsskat og medarbejderes skat, og hvis det skal være muligt, er en ny regering, ifølge Jens Aaløse, koncerndirektør i TDC, nødt til at forbedre virksomheders vilkår. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Uanset om regeringen kommer til at bestå af grønne, røde eller blå partier, så bør målet for en ny regering være vækst, velstand og velfærd.

Sådan lyder det fra Jens Aaløse, der er koncerndirektør i TDC og næstformand i Dansk Erhverv. Ovenpå et valg, hvor stemmerne har samlet sig hos de store partier, håber han, at der kan blive tale om bredt samarbejde og brede forlig.

- Det er en fordel for erhvervslivet, at der er bred opbakning til de aftaler, der bliver forhandlet på plads, så virksomheder ikke løber en for stor risiko med udsigt til ændringer ved et nyt parlamentarisk grundlag, siger Jens Aaløse og tilføjer:

- Grundlaget bliver mere stabilt, hvis regeringen kigger til både højre eller til venstre.

Brede forlig giver sikre investeringer

For en virksomhed som TDC, der investerer flere milliarder kroner om året, er et stabilt politisk landskab vigtigt. Hvis TDC ved, hvor Danmark bevæger sig hen, er det lettere at investere rigtigt, og der skal investeringer til, for at virksomheder kan levere vækst og velstand, påpeger koncerndirektøren:

- Hvis Danmark skal have råd til den velfærd, der er blevet talt om under valgkampen, er det vigtigt, at erhvervslivet har gode vilkår. Det er erhvervslivet, der skal være med til at finansiere valgløfterne.

Udover gode investeringsvilkår er det ifølge Jens Aaløse ønskværdigt, hvis det politiske flertal letter adgangen til arbejdskraft.

Ikke et spørgsmål om rød og blå

Næstformand i Dansk Industri og koncernchef i Grundfos, Mads Nipper, er enig.

Med en ny regering ønsker han aftaler, der sikrer, at virksomhederne kan blive ved med at ansætte kvalificerede medarbejdere, og han håber, at erhvervslivet vil blive tænkt ind politikernes klima- og velfærdsambitioner.

Mads Nipper, koncerndirektør i Grundfos og næstformand i Dansk Industri. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

- Jeg synes ikke, at det her er et rødt eller blåt spørgsmål, det er et spørgsmål om, at vi skal sikre, at det konkret omsættes til handling, siger Mads Nipper, og tilføjer:

- Et nyt politisk flertal bør sikre sig en forståelse af, hvad det kræver, at finansiere velfærd og forbedringer på klimadagsordenen. Vi ser for eksempel gerne, at vi får bindende mål for energieffektivitet, som er helt konkrete, og nogle højere fradrag for forskning og udvikling, så vi virkelig sikrer, at innovation og udvikling kommer op i gear.

FacebookTwitter