Guide: Sådan sparer du penge på dagligvarer

Er du en af dem, der lige klarer indkøbene i det nærmeste supermarked på vej hjem fra arbejde? Og vil du gerne spare penge? Så se her.

(Foto: Colourbox)

Du har lige fået fri fra arbejde. Du bevæger dig hjemad. Trafikken snegler sig afsted. Køleskabet er halvtomt. Du svinger ind i dit faste supermarked og køber de madvarer, som du lige husker, der mangler.

Lyder det bekendt? Og synes du, at du gerne vil spare penge på dagligvarer?

En undersøgelse lavet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at priserne på dagligvarer i danske butikker med tilsvarende varer i seks andre EU-lande er fire til seks procent dyrere.

Men faktisk kan man gøre en hel del selv for at spare penge. Her er nogle gode råd:

1.

Læs tilbudsaviser. Der er dog det aber dabei, at tilbudsaviser er med til at gøre varerne dyrere. Det er nemlig dyrt at trykke reklamer på papir - faktisk udkommer der 33.000 sider tilbudsaviser om året i Danmark, hvorimod der i Norge kun udkommer 5000 sider tilbudsavis om året. Så brug hjemmesider som for eksempel pricerunner.dk, der sammenligner priser på produkter.

Du kan også åbne App Store på din iPhone eller Marked på din Android-telefon og skrive "etilbudsavis". Så får du adgang til alle tilbudsaviser - og det er gratis.

2.

Lav en indkøbsliste på forhånd og hold dig til den, selv om du bliver fristet.

3.

Når du falder over et tilbud: Overvej om det er så godt, som det ser ud til.

4.

Bryd vanen og gå ind i den butik, som i denne uge giver dig det bedste tilbud, i stedet for bare at gå ind i dit daglige supermarked.

5.

Overvej om det er en idé at købe tilbudsvarer et sted og andre varer i en anden butik.

Læs flere gode råd på forbrug.dk.

Facebook
Twitter