Headhunter: Der er ikke et brandvarmt marked for afgående folketingsmedlemmer

Politikere har evner indenfor strategi og kommunikation, som kan bruges af mange, mener HR-direktør.

Anders Samuelsen og Martin Henriksen er begge færdige med sidde i Folketinget. (Fotocollage).

Folketingsvalget blev en tung affære for Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet.

Partierne styrtblødte vælgere og mistede adskillige mandater på en dramatisk valgaften, og efter at de personlige stemmer var blevet talt op i samtlige kredse, stod det klart, at profiler som Anders Samuelsen (LA) og Martin Henriksen (DF) må sige farvel til Christiansborg.

Sammen med blandt andre Carolina Magdalene Maier (Å), Joachim B. Olsen (LA), Kenneth Kristensen Berth (DF) og Mette Reissmann (S) er de nu uden job.

På sidelinjen ser headhuntere dog lyst på de afgående politikeres mulighed for at kapre stillinger som for eksempel formænd, talskvinder, generalsekretærer eller direktører.

Kompetente mennesker

Spørger man Linda Holmetoft, der er HR-direktør i rekrutterings- og vikarbureauet Adecco, er det ikke uhørt, at politikere bliver kontaktet af store organisationer og virksomheder, når de har fratrådt deres politiske hverv.

- Vi har at gøre med folk, der er vant til at stille sig op på ølkassen og kommunikere et budskab. Det kan være en kæmpe fordel for dem, siger Linda Holmetoft.

Når virksomheder efterspørger nye kræfter i ledelseslaget, er kommunikative evner ifølge Linda Holmetoft ofte højt prioriteret. Det samme er drivkraften til at opnå definerede mål og arbejde strategisk, og det er kompetencer, mange politikere besidder, mener HR-direktøren.

Gode lobbyister

Selvom der ifølge partner i Mercuri Urval, Christian Kofoed-Enevoldsen, ikke som sådan er "et brandvarmt arbejdsmarked for afgående folketingsmedlemmer", er det også hans opfattelse, at nogle sektorer ved, de vil kunne nyde godt af de politiske ansigter.

Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance har en fortid som en af verdens bedste kuglestødere, og det er måske noget, han kan udnytte, nu hvor han ikke længere skal sidde i Folketinget. (Foto: CLAUS BECH ANDERSEN © Scanpix)

Christian Kofoed-Enevoldsen peger blandt andet på interesseorganisationer og konsulenthuse, hvor lobbyisme er en del af hverdagen:

- Folketingsmedlemmer opnår nogle forhandlingsmæssige kompetencer, som kan være interessante her. Desuden har de typisk også et stort netværk, der er attraktivt, lyder det fra Mercuri Urvals partner.

Parti spiller en rolle

Men, for der er også et stort men, når det kommer til politikeres jobmuligheder. Ifølge headhunterne er det ikke helt ligegyldigt, hvilken arbejdslivserfaring de iøvrigt har, eller hvilket parti de har tilhørt.

- Hvis det er politikere med en markant holdning, kan det være sværere. Nogle organisationer og virksomheder ønsker ikke politisk synlighed på den måde. Derfor kan der sagtens være nogen steder, hvor de tøver, fordi de ikke vil sættes i forbindelse med en bestemt politisk overbevisning, påpeger HR-direktøren.

Hvor hun mener, at den nu tidligere udenrigsminister Anders Samuelsen eller tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen kan være ansat om fem år, vil hun ikke give et bud på.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter