Helsingør Dagblad lukker trykkeri

Hårde tider i avisbranchen rammer nu også Helsingør Dagblad, som vil nedlægge sit trykkeri og sige farvel til cirka 45 ansatte.

Hårde tider i avisbranchen rammer nu også Helsingør Dagblad, som vil nedlægge sit trykkeri og sige farvel til cirka 45 ansatte. (© DR)

Hårde tider i avisbranchen rammer nu også Helsingør Dagblad A/S, som vil nedlægge sit trykkeri og sige farvel til cirka 45 ansatte.

Helsingør Dagblad og Lokalavisen Nordsjælland vil fortsætte med at udkomme som i dag, skriver Helsingør Dagblad.

- Det er den alvorlige situation på trykkerimarkedet, som gør, at vi beklageligvis må tage dette skridt i forhold til trykkeriet, siger Helsingør Dagblad A/S-direktør Lars Nymann til avisen.

I en selskabsmeddelelse udsendt i går forklares det, at virksomheden forventer at nedlægge trykaktiviteterne i Helsingør.

Overkapacitet

- På baggrund af betydelig overkapacitet på trykkerimarkedet, som vanskeliggør en rentabel drift og det forhold, at selskabet indenfor få år ville skulle foretage meget store investeringer i driften, meddeles det samtidig, at Helsingør Dagblad A/S forventer at nedlægge sine trykaktiviteter. Tilbageværende aktiviteter i Helsingør Dagblad A/S er herefter dagbladet Helsingør Dagblad og ugeavisen Nordsjælland.

Helsingørs borgmester Per Tærsbøl ærgrer sig over lukningen og fyringerne men hæfter sig ved, at de to avisen ikke forsvinder. De er nemlig vigtige for at "opretholde den demokratiske diskussion i kommunen".