Her er den nye mand ved Mærsk-roret

Nils Smedegaard Andersen giver taktstokken videre til Søren Skou, som har arbejdet i Mærsk siden 1983.

Søren Skou er født i Aalborg, interesserer sig for kunst og cykelløb, og om blot en uge kan han skrive Mærsktopchef på sit CV. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Om blot én uge kan 51-årige Søren Skou skrive en ny titel i sit CV.

Topchef for Danmarks største virksomhed.

1. juli 2016 overtager han opgaven som topchef for A.P. Møller Mærsk A/S efter Søren Smedegaard Andersen, der har syv dage til at afrunde sin æra.

Og Mærsks nye kaptajn glæder sig:

- Jeg glæder mig til denne mulighed for at lede Maersk Group ind i den næste fase af vores strategiske udvikling. De hastige forandringer i verden kræver, at vi kan tilpasse os hurtigt, nemt og med minimale omkostninger, mens vi samtidig bevarer fokus på hver forretningsenhed. Vores fremtidige set-up skal effektivt kunne reagere på disse udfordringer, siger den nyudnævnte direktør.

En respekteret og vidende leder

Søren Skou er langt fra ny i Mærsk-gamet.

Han blev ansat i A.P. Møller - Mærsk i 1983 og har været medlem af Direktionen i A. P. Møller - Mærsk A/S siden 2006. I 2012 blev han udnævnt til administrerende direktør for Maersk Line, og denne stilling beholder han, samtidig med at han er topchef.

Ikke overraskende kaster bestyrelsesformanden i A.P. Møller Mærsk A/S, Michael Pram Rasmussen, en masse roser efter Søren Skou:

- Søren har stor forretningsforståelse og indgående kendskab til gruppens forskellige forretningsområder, og har med succes omstruktureret de virksomheder, han har ledet. Bestyrelsen kender Søren som en respekteret og vidende leder med evnen til hurtigt at tilpasse til ændringer i markedet i tæt samarbejde med bestyrelsen, direktionen og medarbejderne, siger han i selskabsmeddelelesen.

I faktaboksen til venstre kan du se Søren Skous CV.

Facebook
Twitter