Her er tyskernes krav til danske feriehuse

Udlejningsfirmaet Feriepartner har indhentet data for, hvad tyske turister især går op i, når de vælger sommerhus i Danmark.

For tyske turister er en god internetforbindelse noget af det vigtigste, når de lejer sommerhus i Danmark, lyder det fra Feriepartner. (Foto: © Henning Bagger, Scanpix)

Internet, brændeovn og opvaskemaskine.

Det er nogle af de vigtigste faciliteter, når tyske turister lejer feriehuse i Danmark ifølge ferieudlejningsfirmaet Feriepartner.

- Tyskerne vil gerne væk fra stress og jag og have jordnære oplevelser, mens de stadig har mulighed for at være i kontakt med omverdenen, siger direktør i Feriepartner Flemming Toft Andersen til DR Nyheder.

Alt tyder på, at der kommer flere tyske turister til Danmark i år, viser ny prognose fra Visitdenmark.

Det mærker man også hos Feriepartner. Af de 360.000 kunder, som firmaet har årligt, er knap 70 procent af gæsterne fra Tyskland, fortæller Flemming Toft Andersen.

Når de tyske turister søger på feriehuse inden ferien, søger de på først og fremmest på følgende ting:

  • Internet

  • Afstand til strand

  • Opvaskemaskine

  • Brændeovn

  • Havudsigt

  • Kilde: Feriepartner.de

Selvom man måske ikke umiddelbart forbinder en brændeovn med en varm sommerdag, er det altså et vigtigt punkt for en del tyske turister.

- For mange danskere er det måske ikke så eksotisk med brændeovn, men for de tyske turister er det vigtigt med hyggen, siger Flemming Toft Andersen.

Efter ferien besvarer kunderne hos Feriepartner en tilfredshedsundersøgelse. Og der er særligt fire ting, de tyske turister er glade for, efter de har lejet et feriehus, siger Flemming Toft Andersen.

Det er bredbånd, opvaskemaskine, vaskemaskine og brændeovn, siger han.