Hotel Hvide Hus i Aalborg kan igen i år byde på nytårsfest.
Eller i hvert fald nytårsmiddag, for ligesom alle andre serveringssteder skal udskænkningen slutte klokken 22, og gæsterne skal have forladt restauranten inden klokken 23.
Finalen på den femretters nytårsmenu bliver derfor en goodiebag tilbage på hotelværelset.
- Inden klokken 22 har vi været rundt på alle værelser med en goodiebag med cocktails, champagne og natmad, siger hoteldirektør Mette Bonderup og tilføjer
- Så kan gæsterne sidde og nyde det på hver deres værelse, mens de sidder og kigger på det flotte fyrværkeri over Aalborg.
Nytårsfejring på værelserne ikke er den oplevelse, hoteldirektøren helst ville give sine gæster, men hun er glad for, at det i år er muligt at holde åbent.
På Hotel Nimb ved Tivoli i København bliver gæsterne også bedt om at se dronningens nytårstale på værelserne, og det store fyrværkerishow er rykket frem, så der er noget at se på allerede fra klokken 23, hvor gæsterne igen skal forlade middagen.
Det fortæller hoteldirektør Mikkel Ustrup.
Kan I tjene penge på det koncept?
- Det er naturligvis en noget udvandet udgave, men det er ikke kun økonomien, der vægter i den her branche: Vi har utrolig mange stamgæster, som vi ville være meget kede af at aflyse.
Indtjeningen er ikke en bekymring på Restaurant Skyttehuset ved Vejle Fjord, hvor man i år satser alt på nytårsmenuer ud af huset.
- Vores salg af nytårsmenuer er fuldstændigt eksploderet på en måde, vi aldrig har oplevet, fortæller forpagter Søren Riis.
Restauranten sælger normalt mellem 3.000 og 3.500 nytårsmenuer – i år skal der laves 1.000 kuverter mere.
- Vi kan sagtens mærke, at de store hoteller og restauranter ikke afholder deres fester i år. Der sidder måske otte-ti personer, som skulle have været afsted på hotelophold, men som så ender med at støtte ved at købe take away, siger Søren Riis.
Hos hotellerne og restauranterne brancheforening Horesta genkender politisk direktør Kristian Nørgaard tendensen til at flere i år foretrækker take away-menuer.
Det glæder han sig over, men fastholder at restriktionerne igen i år er et slag for branchen som helhed.
- De her restriktioner betyder desværre, at rigtig mange har været nødt til at lukke, fordi det er økonomisk uansvarligt at holde åbent i den her tid, siger Kristian Nørgaard.