Heste gives væk

Den økonomiske krise i USA går ud ud over hestene. Flere hesteejere forærer deres heste væk - andre slipper dem løs i naturen for at slippe for udgiften.

Den økonomiske krise i USA går ud ud over hestene. Flere hesteejere forærer deres heste væk - andre slipper dem løs i naturen for at slippe for udgiften. (Foto: Stine Bram Nielsen)

Krisen kradser åbenbart ekstra slemt hos de amerikanske hesteejere. Flere ejere er i så store problemer, at de helt må opgive den daglige udgift; at passe det dyre firebenede dyr.

Det rapporterer heste-online.dk.

Flere ejere har efterladt dem uden mad og drikke, nogle har sat dem fri i store naturområder, men flere er alligevel døde på grund af for lidt græs.

En hesteejer havde sågar sadlet sine heste op og efterladt dem i en skov. Ejeren håbede dermed, at hestene ville øge deres markedsværdi og hurtigt få en ny ejer, skriver hestesitet.

Andre hestejere forsøger blot at give deres heste væk på gammeldags manér. For eksempel på Craigslist, der er en online annonceside, eller på www.donatemyhorse.com.

På den sidstnævnte side kan man se flere heste, der ifølge heste-online.dk er "ganske udemærkede skovtursheste". Heste, som det under normale omstændigheder skulle være muligt at sælge, hvis der ikke var økonomisk krise, vurderer hestesitet.

Facebook
Twitter