Heunicke til skæbnemøde om Femern

Venstre og Dansk Folkeparti kræver, at transportministeren får klare svar fra Tyskland.

Venstre og Dansk Folkeparti kræver, at Tyskland giver den danske transportminister en garanti for, at arbejdet på den tyske side ikke bliver yderligere forsinket. (Foto: Preben Madsen © Scanpix)

Når transportminister Magnus Heunicke (S) tirsdag skal mødes med sin tyske ministerkollega i Berlin, så skal han komme hjem med klare svar på, hvornår de tyske myndigheder forventer at godkende byggeriet af Femern-forbindelsen.

Det mener Venstre og Dansk Folkeparti.

- Ministeren skal komme hjem med en klar tidsplan fra tyskernes side, så vi ved hvor vi står. Det er vigtigt at vi ved, at de er et hundrede procent for projektet ligesom vi er fra dansk side, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Tyskerne har endnu ikke godkendt Femern-forbindelsen, og den danske anlægslov bliver fremsat i Folketinget i morgen, onsdag.

Kræver garanti

Og derfor forventer Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, at Magnus Heunicke får en slags garanti for, at tyskerne nu målrettet arbejder på at opfylde deres del af forbindelsen:

- De tyske landanlæg er blevet en lille smule forsinkede, og derfor er det vigtigt at ministeren sikrer sig, at der ikke kommer yderligere forsinkelser, siger Kim Christiansen.

Transportministeriet meldte for nyligt ud, at Femern-forbindelsen ser ud til at blive væsentligt dyrere end forventet. Sidst i 2014 lød skønnet for anlægsbudgettet ifølge Ritzau på 46 milliarder kroner plus en ekstra reserve til uforudsete udgifter på 6,7 milliarder kroner.

Det er dog steget med 2,2 milliarder kroner, så det samlede anlægsbudget nu lyder på 54,9 milliarder kroner.

De to transportministre mødes klokken 11 i Berlin.

Facebook
Twitter