Høje Taastrup får et af verdens største vandlande

Investorer er klar med 2,2 milliarder til første etape af kæmpe ferie- og forlystelsespark i Høje Taastrup.

Høje Taastrup kan få verdens største vandland. Her ses et vandland i feriestedet Weissenhäusser Strand i Tyskland. (Foto: Simon Skipper © Scanpix)

En gruppe udenlandske investorer vil opføre et af verdens største vandlande i Høje Taastrup vest for København. Det skriver Børsen.

Første spadestik til projektet med navnet Nordic Water Universe bliver taget i oktober på en grund, som Høje-Taastrup Kommune har solgt til investorerne for 84 millioner kroner.

Vandlandet ventes at tage imod de første gæster i 2020.

Det indendørs vandland bliver det femte største af sin slags i verden og udgør første etape af i alt fem. Det oplyser Ulf Højen fra Nordic Corporate Finance, der repræsenterer de udenlandske investorer.

- Den første, som også er den største, kommer til at koste 2,2 milliarder kroner at bygge, og så bliver de øvrige blive opført i takt med, at gæsteantallet stiger.

Alt skal skaleres op hver gang, så det både involverer aquapark, ferieboliger, hotel og så videre, siger Ulf Højen til Børsen.

  • Skitse viser, hvordan aquaparken - eller vandlandet - i Høje Taastrup kan komme til at tage sig ud.
  • Skitse viser, hvordan aquaparken - eller vandlandet - i Høje Taastrup kan komme til at tage sig ud.
1 / 2

Høje Taastrups borgmester, Michael Ziegler (K), mener, at vandlandet kan sætte byen på "verdenskortet".

- Hele vejen rundt sidder byrådet med armene oppe. Der er ingen, som ikke synes, det her er et fantastisk projekt, siger han til Børsen.

Sagen kort

  • Når alt er bygget færdigt omkring 2028, vil den samlede ferie- og forlystelsesby dække 360.000 kvadratmeter. Det er mere end fire gange så stort som Tivoli i København, der dækker et areal på 83.000 kvadratmeter.

  • Vandlandet ventes at skabe 1000 nye arbejdspladser og en turistomsætning på én milliard kroner.

  • Og 3000 arbejdspladser samt 2,7 milliarder kroner i omsætning når hele projektet er afsluttet om godt ti år, hvis alt forløber som planlagt.

/ritzau/