Højeste hop i benzinprisen i to år

I dag er benzinen steget med hele 23 øre og diesel med 19 øre. Det er den højeste stigning på en enkelt dag i næsten to år.

(© Ap GraphicsBank)

Tankede du op på vej på arbejde i dag? Det skulle du måske have gjort, for du kan godt regne med, at det er blevet dyrere at gøre på vejen hjem

I dag har nemlig været dyr for bilejere. Benzinen er steget med hele 23 øre og diesel med 19 øre. Det er den højeste stigning på en enkelt dag i næsten to år.

Finanskrise på vej i graven

Olie afregnes i dollars - og den er dyr i øjeblikket. Men hovedårsagen til benzinprisernes prishop er, at finanskrisen er ved at være ovre. I hvert fald nogen steder, siger Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Danske Bank.

- Det går rigtigt stærk i Asien, i Kina og selv i USA og vores naboland Tyskland begynder væksten så småt at komme i gang. Og det sætter sig i benzinprisen, siger han. Og det er ikke slut.

Priserne på en tønde olie - og dermed benzinpriserne - vil fortsat stige i 2011, spår Arne Lohmann Rasmussen til DR Nyheder.

- Når vi taler om olie, så kan vi måske komme op og runde 100 dollar per tønde i 2011. Og vi ligger lige omkring 85 dollar nu, siger han.

Rammer ikke rekordniveau

Den allerhøjeste benzinpris nåede vi under olieprischokket i sommeren 2008. Der røg prisen på en tønde olie op på 147 dollars - og henne på tankstanderen kostede en liter benzin næsten 12 kroner.

Men så dyr bliver benzinen næppe foreløbig, siger Arne Lohmann Rasmussen.

- Der kørte verdensøkonomien på alle cylindre for fuld kraft. Det gør den stadigvæk ikke, det er primært Asien, der trækker i dag, siger han.

Facebook
Twitter