Højtuddannede svenskere vil til Danmark

Mere end hver anden højtuddannede svensker inden for finans, IT og marketing vil overveje at tage arbejde i Danmark viser ny undersøgelse. Det glæder fagfolk.

Svenske IT-uddannede vil gerne arbejde i Danmark

Hver anden højtuddannet svensker indenfor IT, finans eller marketing overvejer at tage arbejde i Danmark. En svensk undersøgelse viser, at de højtuddannede har stor lyst til at komme ud i verden. Undersøgelsens 700 svar kommer fra hele Sverige og ikke kun fra Malmø-området.

Den viser at et job i Danmark bliver set som et springbrædt til Europa og at indholdet i arbejdet er vigtige end lønnen.

Glæde hos Dansk Erhverv

Forskningspolitisk chef hos Dansk Erhverv, Jannik Schack Linnemann siger, at det giver stof til eftertanke, at mulighederne er så gode, når der skal skaffes folk til de mange ledige stillinger der er inden for lederfaget.

Nogen gange kigger man til Kina eller Indien. Og så kan man nøjes med at søge på den anden side af Øresund, siger Jannik Schack Linnemann:

Store virksomheder

Svenske ledere kommer typisk fra meget store virksomheder og det kan være lærerigt, siger Jannik Schack Linnemann, for de er bedre til strategisk og global ledelse.

FacebookTwitter