Home accepterer bøde på 3,75 millioner for ulovlig boykot

Home har som den første af seks ejendomsmæglerkæder accepteret at betale den bøde, man blev tildelt i 2012 sag om ulovlig boykot.

Ejendomsmæglerkæden Home beklager sagen, oplyser firmaet til DR Nyheder. (Foto: JAN JØRGENSEN © Scanpix)

Ejendomsmæglerkæde Home A/S har accepteret en bøde på 3,75 millioner kroner, efter at de har været med til at opfordre deres ejendomsmæglere til at boykotte boligportalen Boliga.dk fra 2009 til 2010.

Det skriver anklagemyndigheden i en pressemeddelelse.

Chefen for Bagmandspolitiet, statsadvokaten Morten Niels Jakobsen, er glad for, at der er kommet fremskridt i sagen.

- Det er vigtigt med fair play på ejendomsmæglermarkedet. Det er af stor betydning for de mange danskere, der er i berøring med ejendomsmæglerbranchen. I den konkrete sag er der tale om en grov overtrædelse, og det afspejler bødens størrelse også, siger han.

Fra Home lyder det, at man tager sagen til efterretning.

- Vi beklager sagen. Vi tager afgørelsen til efterretning og har accepteret at betale bøderne. Samtidig har vi truffet foranstaltninger, der skal sikre, at det ikke gentager sig, siger relationschef i Home, Mads Ellegaard, til DR Nyheder.

De andre kæder har ligeledes fået bøder på flere millioner kroner, men har endnu ikke meldt ud, om de vil acceptere bøderne eller tage sagen videre til en domstol.

Det er en alvorlig overtrædelse af loven, mener Jakob Hald, Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

- Det er en alvorlig overtrædelse af konkurrenceloven, når store ejendomsmæglerkæder aftaler at opfordre deres medlemmer til at boykotte Boliga.dk, siger han.

  • Det hele begyndte, da Dansk Ejendomsmæglerforening sammen med ejendomsmæglerkæderne Home, DanBolig, EDC, Nybolig og RealMæglerne besluttede at boykotte Boliga.dk for at beskytte deres egen side, Boligsiden.dk, mod konkurrence.

  • Boykotten gik blandt andet ud på, at mæglerne skulle lade være med at stille billeder af boligerne, der var til salg, til rådighed for Boliga.dk.

  • Boykotten foregik fra 2009-2010.

  • I 2012 påbød Konkurrencerådet, at ejendomsmæglerne skulle stoppe boykotten.

  • Ejendomsmæglerkæderne har alle fået store millionbøder for boykotten.

  • En ledende medarbejder fra Home har fået en bøde på 25.000 kroner for sin medvirken i boykotten. Personen har accepteret bøden.

/ritzau/DR Nyheder/

Facebook
Twitter