Hospitalsansatte går imod tørklæder

En gruppe ansatte på Odense Universitetshospital bryder sig ikke om, at nogle af deres muslimske kolleger går med tørkælder. Det krænker patienterne, mener de.

Trods protester har Odense Universitetshospital ikke tænkt sig at forbyde tørklæder. (Foto: Sara Pagh Kofoed)

Et tørklæde er et religionspolitisk symbol, som ikke hører hjemme på et hospital, hvor patienterne har krav på at blive mødt af neutrale professionelle. Det mener en gruppe medarbejdere på Odense Universitetshospital (OUH), der tæller både sygeplejersker, sygehjælpere og sundhedsassistenter.

Igennem et par måneder har de i sygehusets personaleblad, Fokus, forsøgt at rejse debatten om tørklæder på arbejdspladsen, skriver Kristeligt Dagblad.

Ingen religiøse symboler

- Når man tager sin uniform på, er det meningen, at personen skal træde i baggrunden. Jeg har oplevet flere patienter, der føler, at det er krænkende og provokerende, at de bliver påduttet personalets politiske og religiøse overbevisning, siger en af dem, der har rejst debatten, sygeplejerske Rachel Adelberg Johansen.

- Vi siger ikke, at man ikke må være muslim, jøde eller kristen. Vi mener bare ikke, man skal trække religiøse symboler ind i det professionelle liv, siger Rachel Adelberg Johansen.

Fortsat tørklæder

Hun understreger i øvrigt, at gruppen af medarbejdere kommer fra alle dele af det politiske spektrum.

Uniformsudvalget på Odense Universitetshospital har dog ikke tænkt sig at forbyde tørklæder.

- For os handler det om, hvorvidt hygiejnen er i orden, og om folk passer deres job, siger human resourcechef Frits Pedersen.

Facebook
Twitter