Hummel renset for anklager om prisfusk

Bagmandspolitiet dropper sigtelse mod sportstøjsfirmaet Hummel på grund af tyndbenet bevismateriale.

Hummel har fået en ny storhedstid, siden Christian Stadil købte virksomheden i 1999. (Foto: Benjamin Lund © Scanpix)

Fodboldlandsholdets nye trøjesponsor, sportstøjsfirmaet Hummel, bliver nu renset for beskyldninger om prisfusk i Danmark.

Hummel har været under mistanke for at stille ulovlige krav til danske detailbutikker. Men efter to års efterforskning bliver sagen smidt i bagmandspolitiets skraldespand.

- Vi har foretaget en konkret bevisbedømmelse og desuden afhørt personer i og omkring virksomheden. På den baggrund har vi skønnet, at beviserne ikke er stærke nok til at føre en strafferetlig sag, udtaler specialanklager ved bagmandspolitiet Niels Kjærsgaard til DR Nyheder.

Hummel blev i 2012 i TV 2-programmet Operation X mistænkt for at bryde loven ved at tvinge danske butikschefer til at indføre bestemte salgspriser i butikkerne, hvis de ville have Hummel som leverandør.

Men bindende videresalgspriser er ulovlige i Danmark, og derfor blev Hummel udsat for en razzia af Konkurrencestyrelsen og efterfølgende en politianmeldelse.

Bagmandspolitiet fik adgang til stakkevis af bilag, digitale filer og afhøring af ledende medarbejdere. Men efter 23 måneders efterforskning har Bagmandspolitiet ifølge DRs oplysninger i midten af januar valgt at sende en såkaldt ”påtaleopgivelse” til Hummels ledelse.

Dermed er direktør Søren Schriver og resten af Hummels ansatte renset for anklagerne, der har været omtalt i flere danske medier og af Konkurrencestyrelsen.

Hummel-direktøren oplyser skriftligt, at han er tilfreds med Bagmandspolitiets konklusion.