Hundedyrt foder

Al hundefoder indeholder de samme næringsstoffer, men det dyreste er ti gange dyrere end det billigste

Den dyreste hundefoder kostere mere en ti gange så meget som den billigste. (Foto: © DR, DR)

De knap 600.000 hunde, som lever i Danmark, har dyre vaner. I hvert fald køber deres ejere i gennemsnit hundemad for 5000 kroner per snude om året. Og kun det dyreste er tilsyneladende godt nok til menneskets bedste ven.

Kun 13 procent af alt det hundefoder, der sælges i Danmark, er discountmærker, selvom der er tusindvis af kroner at spare om året ved at vælge den billige model.

De rigtige næringsstoffer

I programmet 'Forbrugertesten', som sendes på DR1 i aften, undersøger hundeejeren Charlotte Friis pris og næringsindhold i tre forskellige typer hundemad.

Til det får hun hjælp fra Jan Elnif, som er lektor i klinisk veterinær- og husdyrvidenskab på Københavns Universitet.

- En hund har brug for, at der er den rigtige andel af proteiner, fedtsyrer, vitaminer, mineraler og energi, fortæller han.

Ti gange dyrere

Alle fodertyper, der sælges i Danmark, er klassificeret som fuldfoder og indeholder det minimum af næringsstoffer, en hund skal have. De tre typer foder, som undersøges, lever op til reglerne for fuldfoder, men det dyreste af dem er mere end ti gange så dyrt som det billigste.

Alligevel får det ikke Charlotte Friis til at skifte fra sit hundedyre mærke til et discountprodukt.

- Jeg bliver ved med at købe det dyre foder, for det kan mine hunde bedst lide. Men jeg er ikke længere så kritisk over for de billige mærker, når nu jeg ved, at de indeholder det samme.

Programmet 'Forbrugertesten' vises i aften klokken 20.30 på DR1.