Hundefoder-reklame gør vovserne vilde

En tv-reklame for hundefoder indeholder skingre toner og højfrevente lyde, der skal fange hundenes opmærksomhed - og dermed ejernes.

Hund (Foto: © sue_r_b, sxc.hu)

Verdens største fødevareproducent Nestlé sender i denne uge en reklame for hundefoder i østrigsk fjernsyn.

Når den ruller over skærmen i de østrigske stuer, vil Sankt Bernhard-hunden på gulvet springe op - reklamen indeholder nemlig højfrekvente lyde, som kun hunde kan høre.

- Det er en unik og kreativ teknik, som er meget rosværdi, siger Suzanne C. Beckmann, der er professor i markedsføring ved CBS.

En tilsvarende kampagne har fået salget af Nestlé-hundefoder til at stige i Tyskland, og nu er producenten altså på udkig efter nye markedsmuligheder, skriver Financial Times.

Symbolværdi frem for funktion

Reklamen fra Nestlé er et godt eksempel på, hvordan tv-reklamer er gået væk fra at fortælle os om funktionaliteten i produktet - for i stedet at illustrere produktetes symbolværdi, fortæller Suzanne C. Beckmann.

- Den symbolske værdi i den her reklame er følelsen af, at jeg gør noget godt for min hund, og min hund er glad.

Suzanne C. Beckmann sammenligner hundefoder-reklamen med den kendte gamle kattefoder-reklame "Katte ville vælge Whiskas."

- Hvis din kat kunne vælge, ville din kat købe Whiskas. Hundefoder-reklamen er sådan set den samme type bare på en mere kreativ måde, siger hun.

Vi kommunikerer med din hund

Reklamen for hundefoderet viser seeren, at producenten ved noget om hunde, fordi der anvendes en teknik, som påvirker hunden i din stue, fortæller Suzanne C. Beckmann.

- De siger: Vi kommunikerer faktisk med din hund udenom dig - og du kan se, at din hund reagerer positivt på det, så det må betyde, at den vil have det her produkt.

Og det giver point til Nestlé i sidste ende - både på salget og på virksomhedens brand.

- Det øger respekt for producenten, og det har en langsigtet brandingeffekt.

Hunderfoderet fra Nestlé kan ikke købes i Danmark - men reklamen kan ses her.