Hvad sker der når renten stiger?

En tredjedel af de danske flekslånere ved ikke, hvor meget det vil koste dem, hvis renten stiger ét procentpoint, viser undersøgelse.

(© colourbox)

Har du råd til bilen og kan du blive boende i huset?

Hvad sker der egentlig med din månedlige udgift og privatøkonomi hvis renten stiger ét procentpoint? Det spørgsmål er der mange flekslånere, der ikke aner svaret på.

Knap en tredjedel af de danske boligejere med rentetilpasningslån kender ikke konsekvensen for deres privatøkonomi, hvis renten stiger et nøk. Det viser en undersøgelse fra YouGov Zapera for BRFkredit.

Tilfældigt udvalgte husejere

Undersøgelsen er en spørgeskemaundersøgelse, der er lavet blandt tilfældigt udvalgte boligejere med 1-årige rentetilpasningslån på mere end 800.000 kroner.

Historisk lave renter har været med til at gøre flekslånene til danskernes foretrukne boliglån. Mere end hvert andet lån i den samlede portefølje af realkreditlån i Danmark aktuelt er rentetilpasningslån.

De fleste har ellers styr på betingelserne ved at have et lån, hvor renten kan gå op og ned.

Kender fordele og ulemper

85 procent af de adspurgte boligejere kender til fordele og ulemper ved rentetilpasningslån. Der er dog nogle, for hvem det er svært at omsætte disse fordele og ulemper til faktiske størrelser i privatøkonomien.

Mikkel Høegh, seniorøkonom i BRFkredit, vurderer, at renterne ikke kommer til at stige voldsomt foreløbigt.

- Men givet, at renterne aktuelt er så lave, taler sandsynligheden for, at vi igennem efteråret vil se dem stige, siger Mikkel Høegh.

Facebook
Twitter