Hvem har haft den største tegnebog fremme? Se hvor mange millioner ’løverne’ smider i gode idéer

Mange håbefulde iværksættere er gået fra 'Løvens Hule' med en check i hånden.

Beløbene på investeringer er opgjort, da TV-optagelserne blev lavet i sommeren 2017. Der kan være kommet ændringer til siden.

Sidste afsnit i sæson 3 i DR1 programmet ’Løvens Hule ’ ruller tirsdag aften over skærmen. Vi har i løbet af sæsonen set en læge sige farvel til fast løn og pension for at koncentrere sig helt om sin iværksættervirksomhed, oplevet spirende iværksættere få skrottet deres drømme af de fem løver og også mødt et hold, der takkede nej til den største investering, som flere af ’løverne’ har tilbudt i de tre sæsoner.

På tværs af alle tre sæsoner har iværksætterpanelet investeret 24.510.000 kroner.

Christian Stadil er den løve, der har sendt flest investeringskroner efter gode idéer i ’Løvens Hule’, siden det første program blev sendt i 2015.

En gennemgang viser, at han har investeret 6,9 millioner kroner. Og han er ikke i tvivl om, hvilken investering, der er hans bedste. Det er Firtal Group fra sæson 1, siger han.

- Firmaet driver flere onlineplatforme, og de har - siden jeg kastede to millioner kroner i dem - nu en værdi på mindst 200 millioner kroner. Det er ti gange så meget som i 2015. Firmaet arbejder i denne tid helt eller delvist på at blive solgt. På tre år har de hævet omsætningen fra 27 til 65 millioner kroner.

En af de andre løver, designeren og iværksætteren Ilse Jacobsen, kan ikke fremhæve en enkelt løve-investering som den bedste, men flere. Hun fremhæver blandt andet firmaet ’Min Bedste Bog’ fra sæson 1, der er gået fra næsten konkurs til stor forretningssucces på to år.

Fra denne sæson er Ilse Jacobsen sikker på, at firmaerne Viper-Flex og Dyekjær Design ligger blandt de bedste investeringer.

- Dyekjær Design går så godt. De har solgt hele deres lager af kopper og forhandler med nye storkunder i flere lande, siger hun.

Fakta om de fem løver

  • Christian Stadil: Administrerende direktør og CEO i Thornico, der omfatter over 120 virksomheder.

  • Birgit Aaby: Iværksætter og stifter af rengøringsvirksomheden Combiservice. Firmaet har i dag over 200 ansatte.

  • Tommy Ahlers: Tidligere jurist og konsulent i McKinsey. Som iværksætter har han stiftet flere succesfulde onlinevirksomheder blandt andet den gratis online-tjeneste ZYB. Nu investerer han løbende i nye projekter.

  • Ilse Jacobsen: Designer og iværksætter. Blev berømt for sine kulørte gummistøvler og regnfrakker.

  • Jesper Buch: Iværksætter og stifter af Just Eat som han lancerede i 2001 og senere solgte. Fik sin første forretning som 14-årig. Medejer af en række forretninger som Miinto og Gomore.