Hver fjerde københavner leder efter bolig

Selv om benene ryster under boligmarkedet, er der stadig masser af potentielle købere. De holder sig tilbage, indtil de kan føle sig sikre, lyder vurderingen.

Der er masser af potentielle boligkøbere, selv om markedet gik i stå i starten af året. (Foto: DR © DR)

23 procent af indbyggerne i Københavnsområdet er på udkig efter noget nyt at bo i. Det viser en en analyse foretaget af Vilstrup.

Næsten 280.000 personer i Storkøbenhavn overvejer at købe en bolig inden for de næste to år, viser undersøgelsen.

Selv om handlen med boliger i Storkøbenhavn nærmest gik helt i stå i årets første tre måneder, er der stadig masser af potentielle købere.

Usikkerhed holder købere tilbage

Samtidig viser undersøgelsen, at langt de fleste af de boligsøgende i Hovedstadsområdet, hele 72 procent, overvejer at købe en nybygget bolig i stedet for en brugt.

- Vi kan se af analysen, at en meget stor del af befolkningen ønsker sig en helt nybygget bolig i Hovedstadsområdet. Det er et tegn på, at boligmarkedet ikke for alvor er gået i stå. I stedet tror vi på, at der er rigtig mange, som har udskudt flyttetankerne indtil de føler sig sikre på, at priserne har stabiliseret sig, siger kommunikationsdirektør Bo Dybkær fra NCC Construction Danmark.

Forskel på optimismen

Undersøgelsen viser også, at indbyggerne i Storkøbenhavn er delt i tre lejre, når det gælder optimismen over for boligmarkedet.

43 procent mener, at boligpriserne nu har stabiliseret sig. 34 procent tror, at priserne falder. Og 23 procent mener, at der er nye prisstigninger i vente.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk