Hver fjerde kvinde har oplevet chikane på jobbet

Ifølge en ny analyse har en fjerdedel af kvinderne været udsat for chikane på arbejdspladsen i løbet af det seneste år.

Det er i langt højere grad kvinder end mænd, der oplever chikane på arbejdspladsen.

Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, skriver Berlingske.

Ifølge undersøgelsen har knap hver fjerde kvinde i løbet af det seneste år oplevet at blive udsat for sexchikane, trusler om vold, vold eller mobning på arbejdspladsen. For mænd ligger tallet på 16 procent.

- Vi betragter os selv som meget seksuelt frigjorte, men når jeg har gennemgået sagerne om sexchikane, er det ofte et argument, at "sådan er tonen her på arbejdspladsen". Sager er faldet på grund af det modargument, siger Anette Borchorst, professor og arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet, til Berlingske.

Hun mener, at for eksempel sexchikane stadig er så tabubelagt, at mange ofre oplever en følelse af, at det er for svært at gøre en sag ud af det eller sige det videre til den nærmeste chef.

Anette Borchorst synes egentlig, at der er meget opmærksomhed på området. Men der sker alligevel alt for lidt, mener hun.

- Der er fokus på området. Men det virker ikke rigtig til, at der sker så meget. Vi kan godt gøre meget mere, siger hun til Ritzau.

/ritzau/

Om undersøgelsen:

  • I gennemsnit har 5 procent af de kvindelige lønmodtagere været udsat for sexchikane inden for det seneste år, mens det er omkring 1 procent af mændene. Især kvinder under 30 år er udsatte

  • Flere kvinder end mænd oplever mobning på arbejdspladsen - her oplever mere end hver tredje lønmodtager mobning fra ledere

  • Dobbelt så mange kvinder som mænd er udsat for vold og/eller trusler på jobbet. Mens 14 pct. af kvinderne er udsat for vold og/eller trusler om vold, er det knap syv pct. af mændene

kilde: Arbejdernes Erhvervsråd

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk