Hver fjerde øl drikkes i Kina

Flest øl bliver nu drukket i Kina. Hver gang der bliver åbnet fire øl bliver den ene drukket i Kina, og Carlsberg er blandt de øl, der drikkes.

Hver fjerde øl bliver dukket i Kina. (Foto: shaddow © stock.xchng)

Hver gang låget knappes af fire øl, drikkes den ene i Kina, der i dag er det største ølmarked målt på både forbrug og produktion I 2010 blev der lavet 48,99 milliarder liter, skriver avisen China Daily.

Kineserne drikker næsten lige så meget, som de producerer. Samlet drikker de 43,8 milliarder liter øl, hvilket svarer til en fjerdedel af verdens samlede forbrug.

Og det er stigende grad, ølmærker vi kender som Carlsberg, Budweiser, Bud Light, Heineken og Skol, kineserne kommer i glasset.

- Markedet er udfordrende og en mulighed, men vi skal konstant være på tæerne og finde på nye mærker og produkter, som passer til forbrugernes forventninger, vurderer Carlsbergs chef i Kina, Stephen Mahler ifølge Ritzau Finans.

Kineserne kan godt lige at drikke øl på restauranter, barer og andre "underholdningssteder", og at de holde af at drikke store mængder på kort tid, forklarer han.

Carlsberg ejer i dag hele eller dele af mere end 30 bryggerier i Kina.

FacebookTwitter