Hver ottende dansker skylder 90.000 kroner til det offentlige

685.000 danskere skylder det offentlige penge. Overraskende højt tal, siger skatteadvokat.

Rigspolitiet har udskrevet bøder for 8,5 milliarder kroner, som i øjeblikket mangler i kassen. Ifølge PWC's beregninger, kan politiet kun forvente at få 14 procent igen svarende til 1,2 milliarder. (Foto: KASPAR WENSTRUP © Scanpix)

Med et fingerknips blev der i dag streget 13 milliarder kroner på nationalregnskabet.

Det skete, da revisionsfirmaet PWC offentliggjorde den rapport, der skal danne grundlag for Skats fremtidige inddrivelse af gæld.

Ifølge revisionsfirmaets beregninger kan Skat forvente at få omkring 20 procent af de penge, danskerne skylder det offentlige, i kassen.

Det beløb er en hel del lavere end Skats tidligere skøn på omkring en tredjedel af den offentlige gæld - svarende til 32 milliarder kroner af de 98,3 milliarder kroner, danskerne lige nu mangler at betale det offentlige.

Ifølge rapporten skylder privatpersoner det offentlige 61,4 milliarder kroner. I alt har 685.000 danskere gæld til det offentlige, hvilket svarer til 89.635 kroner per person.

- Det er et overraskende tal, men må jo skyldes, at der virkelig er nogle sorte får derude, hvor gælden vokser dem over hovedet, siger Torben Bagge, der er skatteadvokat hos TVC advokatfirma.

Danskernes gæld til det offentlige er vokset Skat op over ørerne, siden det fejlbehæftede inddrivelsessystem efi først blev indført i 2013 og siden skrottet i 2015.

- Det kommer bag på mig, at hver ottende dansker i gennemsnit skylder 90.000 kroner. Det er et kæmpe beløb, og man må jo tro, at hovedparten skylder meget små beløb, siger Torben Bagge.

De 685.000 danskere, der skylder det offentlige penge, har i gennemsnit 33 gældsposter til det offentlige, viser rapporten.

(Foto: (Grafik) Ninni Munch Pettersson © DR Nyheder)
FacebookTwitter