Ikea genåbner danske varehuse - kunder står i lange køer

Ikea har mandag genåbnet sine fem danske varehuse. Politiet har været tilstede for at sikre god ro og orden.

Kunder er mandag formiddag mødt op for at handle i Ikeas varehus i Gentofte. (Foto: Niels Christian Vilmann © Ritzau Scanpix)

Ikeas fem varehuse i Danmark er mandag genåbnet efter at have været lukket i cirka seks uger.

Her til formiddag viser billeder, at en del kunder allerede har været en tur i de forskellige varehuse for at handle eksempelvis møbler eller sengetøj.

Ifølge Ikeas danske presseafdeling holder man konstant øje med, at der ikke er for mange kunder i varehusene på samme tid.

Som et eksempel må der i varehuset i Taastrup være 3.500 kunder ad gangen, oplyser Christian Mouroux Pedersen, der er kommunikationsansvarlig for Ikea Danmark.

Det er det halve af, hvad varehuset måtte tillade ad gangen baseret på regeringens anvisninger om, at hver kunde skal have mindst fire kvadratmeter til rådighed.

- I forlængelse af det kan jeg sige, at vi aldrig nogensinde har haft 3.500 kunder inde på samme tid i vores varehuse.

- Så vi har svært ved at tro, at vi skulle kommer til at sprænge det loft.

- Men uanset holder vi selvfølgelig nøje øje med, hvor mange kunder der hele tiden befinder sig i de forskellige varehuse, siger Christian Mouroux Pedersen.

Ingen köttbullar i restauranten

Ikke alle afdelinger i de fem varehuse er endnu genåbnet. Eksempelvis er det fortsat ikke muligt at spise i varehusenes restauranter.

På Twitter oplyser politiet, at det mandag formiddag har været tilstede ved genåbningen for at sikre sig, at den er forløbet hensigtsmæssigt.

- Vestegnens politi har også været i Ikea, men for at påse, at de mange kunder overholder myndighedernes anbefalinger.

- Vi er glade for, at alle tilsyneladende forstår alvoren og holder afstand. Vi fortsætter vores tilsyn og vejledninger så længe, der er behov, skriver Vestegnens Politi på Twitter.

/ritzau/