Ikke erstatning til alle efter uroligheder

Når uroen ulmer og biler bliver sat i brand, så er det godt at være godt forsikret. Men ikke alle kan se frem til erstatning efter de seneste dages uroligheder.

Mange af de ramte for nattens uroligheder kommer til selv at betale noget eller hele skaden for hærværk på biler og cykler, oplyser Forsikringsoplysningen.

Mange beboere på Nørrebro og Christianshavn har været ofre for hærværk, og de seneste dage har uroen blandt andet spredt sig til Nivå, Kokkedal, Slagelse og, Århus.

Det er specielt butiksruder, biler og cykler, det er gået ud over, men ikke alle får erstatning efter uroen.

Hvis du har en bil og kun en ansvarsforsikring, så hænger du selv på hele regningen. Der er kun dækning ved kaskoforsikringer, og her kan du til gengæld blive ramt ved selv at skulle betale en del af skaden (selvrisiko) og eventuelt gå glip af bonus for skadesfri år. Samtidig får mange en stigende præmie, når de har en skade, oplyser brancheforeningen Forsikring og Pension.

Blandet dækning af cykler

Hvis cyklen bliver smidt oven på en brændende container eller et bål, så betragtes det som tyveri, og her dækker en eventuel indboforsikring. Indboforsikringen erstatter til gengæld ikke cyklen, hvis den har været udsat for hærværk, der hvor man har stillet den.

Hvis skaden er dækket, så har mange en selvrisiko, så de ikke får dækket de første 1000-1500 kroner.

Ikke tale om borgerlige uroligheder

Der er også undtagelser ved såkaldte borgerlige uroligheder, hvor forsikringerne ikke dækker. Men så langt ude er vi ikke, og bestemmelsen har i øvrigt aldrig været i brug i Danmark, oplyser konsulent Christian Skødt fra Forsikringsoplysningen.

- Urolighederne på Nørrebro sidste år var meget værre, end det vi ser nu, og der blev bestemmelsen ikke taget i bro, siger Christian Skødt.

Men i modsætning til eksempelvis store storme med stormflodsskader, hvor der sidder et råd og vurderer, om der er tale om stormflod eller ej, så er det her forsikringsselskabers egen afgørelse.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk