Det er tydeligt, at verden er gået ind i en recession, der er lige så slem eller værre end finanskrisen i 2008-2009.
Det siger chefen for den Internationale Valutafond (IMF), Kristalina Georgieva, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.
Økonomiens "pludselige opbremsning" giver en recession, som formentlig vil blive "ganske dyb", siger Georgieva ifølge Reuters.
IMF-chefen holder fredag eftermiddag en online pressekonference.
Hun forventer, at verden vil komme sig igen i løbet af 2021, men kun, hvis virusset kan inddæmmes, og hvis man kan forhindre, at likviditetsproblemer ikke fører til problemer med betalingsevne.
U-lande vil blive ramt særligt hårdt
Der kommer især til at være pres på udviklingslandene, som vil få brug for økonomisk hjælp i størrelsesordenen 2500 milliarder dollar. Det viser den foreløbige prognose fra IMF, skriver nyhedsbureauet AFP.
Over 80 lande har allerede bedt IMF om hjælp på grund af coronakrisen, oplyser hun.
Nu er IMF i gang med at se på, hvordan man praktisk skal gøre for at forhindre, at de mest forgældede lande i verden "falder ud over kanten", siger Georgieva.
Recession er defineret ved, når et lands bnp har været faldende i mindst to kvartaler i træk. Det vil typisk indebære stigende arbejdsløshed.
IMF står klar med 7000 milliarder
For fire dage siden vurderede IMF, at krisen vil kræve et modsvar, "som aldrig er set mage". Kristalina Georgieva opfordrede derfor de stærkeste økonomier til at hjælpe de svageste, mens IMF samtidig meldte sig klar med en lånekapacitet på knap 7000 miliarder kroner.
Den Internationale Valutafond er hovedinstitutionen for et globalt monetært samarbejde.
Blandt dens primære opgaver er at sikre finansiel stabilitet, lette den internationale samhandel, øge beskæftigelse og økonomisk vækst samt bekæmpe fattigdom.
Her kan du se, hvor mange corona-relaterede dødsfald der har været i Danmark og de hårdest ramte lande.
/ritzau/