Inflationen forsatte fald i februar

Priserne steg næsten ikke i februar, og dermed er inflationen i Danmark fortsat meget lav, viser nye tal.

De lave oliepriser giver billig benzin og diels, som her på Shell tankstation i Københavnsområdet mandag aften d. 18. januar 2016. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Inflationen fortsatte med at falde i februar, hvor de lave oliepriser har spillet markant ind. Dermed er inflationen i Danmark stadig lav. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

For februar lå inflationen i Danmark i 0,3 procent, en halvering i forhold til de 0,6 procent, tallet endte på i januar.

- Lavere årlige prisændringer på især benzin, diesel og tøj har isoleret set trukket årsstigningen ned i forhold til sidste måned, skriver Danmarks Statistik.

Priserne i kategorien transport er da også faldet med 2,4 procent år til år og faldt med 0,2 procent i januar. Det samme var tilfældet for kategorien beklædning og fodtøj, der år til år har oplevet et prisdyk på 2,3 procent.

Modsat er det gået for huslejerne, der er steget med 1,7 procent år til år. Den lave inflation forventes ikke at stige foreløbigt.

- Lige nu ser det ud til, at inflationen for 2016 vil lande tæt på niveauet fra 2015 på 0,5 procent. Men måske kommer vi endda lidt under, hvilket altså vil give en ny historisk bundrekord, skriver Jyske Banks seniorøkonom Niels Rønholt i en kommentar til tallene.

/ritzau/

Læs også