Ingen rentefald på kviklån

Mens boligejere og bilkøbere får glæde af de faldende renter, kommer der ingen rentenedsættelser på hurtige forbrugslån.

Hvis du ikke lige kan få et lån i banken, kan det være fristende at tage et hurtigt forbrugslån. Men husk at holde øje med renten - den kan være op til 40 procent. (© stock.xchng)

Billigere billån og lavere renter på boliglån. Det er gode tider, hvis man vil låne penge. For renterne falder i takt med, at presset på kronen vokser. Men én låneform er helt uberørt af rentefaldet, nemlig de hurtige forbrugslån, der bliver kaldt kviklån.

- Der er ikke sket nogen ændringer i renterne på kviklån, og vi forventer heller ikke det sker, siger John Norden, direktør i firmaet mybanker, der er specialist i rentesatser.

De såkaldte kviklån udstedes til folk, der har brug for hurtig adgang til penge.

- Det efterlader den tanke, at de, som har dårligst råd, kommer til at betale mest og ikke får glæde af det rentefald, der er sket i resten af samfundet

John Norden, direktør i mybanker

Penge, der måske skal gå til en sofa, en ferierejse eller anden form for forbrug. Låntagerne kan være folk, der ikke lige kan få et lån i banken.
Renter på op til 40 procent

- Det er et helt andet marked, hvor det ikke betyder så meget, om renten er 28 eller 30 procent, siger John Norden.

Magasinet Penge på DR1 har gennemgået en lang række af de store udbyderes rentesatser, heriblandt firmaer som Robotlån, Hotlån og Sparxpres.

Her ligger rentesatserne typisk på 30 til 40 procent, når alle omkostninger medregnes.

Altså milevidt fra de rentesatser, som boligejere betaler for deres lån. Boligejerne kan nemlig i øjeblikket låne til under en procent takket være de faldende renter i kølvandet på kronekrigen.

De fattigste betaler mest

- Det efterlader den tanke, at de, som har dårligst råd, kommer til at betale mest og ikke får glæde af det rentefald, der er sket i resten af samfundet, siger John Norden, der direktør i mybanker.

Når man skal aflæse udgifterne ved at låne, er det vigtigt ikke kun at kigge på lånerenten, for der er som regel store omkostninger forbundet med at tage hurtige forbrugslån.

Medtager man disse udgifter, kommer man frem til det, der hedder årlige omkostninger i procent, også kaldet ÅOP, og denne sats kan sagtens være dobbelt så høj som den nøgne rentesats.

Pengemagasinet på DR1 handler i aften om, hvordan kronekrigen påvirker os forbrugere.