- Jeg ville gerne bare derop med det næste fly, hvis der var gået et næste fly. Det har virkelig været hårdt og trist.
Ingileif Gísladóttir havde booket fem returbilletter til Island til sin familie i påsken, så de kunne komme op og besøge den islandske gren af familien og Ingileifs far, som var alvorligt syg.
Men i marts bredte corona-pandemien sig ud over Europa, grænserne lukkede, og resten er historie.
- Jeg havde glædet mig uendeligt meget til at komme til Island. Sidste gang vi skulle afsted, gik flyselskabet konkurs, så nu havde jeg virkelig set frem til af komme afsted, siger Ingileif Gísladóttir.
Men planerne om at tilbringe ti dage på Island i april blev aflyst af Covid-19-udbruddet.
Og for at gøre ondt værre døde Ingileifs far, den 7. april, hvor familien ellers havde planlagt at være på Island.
- Vi lever, og vi har det godt. Men når man har familie deroppe, og min far var syg og døde, lige mens vi skulle have været deroppe, så er det ekstra uheldigt, synes jeg.
Tør ikke booke nye billetter
Ingileif Gísladóttir har 10.000 kroner ude at svømme hos SAS, efter selskabet aflyste flyafgangen til Island.
Og selv om man ifølge EU-reglerne har krav på at få sine penge retur inden for syv dage, så mangler Ingileif Gísladóttir stadig at få sin sag behandlet af Nordens største flyselskab.
- Det er meget svært at komme igennem til dem. Man skal udfylde en formular, som er ganske besværlig at komme ind til, den er som en labyrint at finde frem til. Men vi fandt den, og jeg udfyldte den med min mand. På et tidspunkt fik vi et autosvar, hvor vi fik at vide, at der ville gå noget tid, siger Ingileif Gísladóttir.
Det er heller ikke lykkes hende at komme igennem til SAS-medarbejdere.
Først i dag, mens DR Nyheder besøger Ingileif Gísladóttir, lykkedes det hende at komme igennem til SAS. Men det fik hun ikke meget ud af. SAS-medarbejderen kunne nemlig ikke oplyse, hvornår Ingileif kan forvente at se sine penge.
For Ingileifs familie betyder de lange udsigter til at få pengene refunderet, at de ikke tør booke en ny rejse til Island. Dermed regner Ingileif Gísladóttir heller ikke med, at hun kommer til at deltage i begravelsesceremonien for hendes far den 1. september.
- Hvis vi vidste, vi fik pengene tilbage, kunne vi godt planlægge derefter, men det ved vi jo ikke. Jeg vil gerne holde afskedsbegravelse for min far, men vi har stadig ikke købt billetter, for det er mange penge, og jeg tør ikke at have et nyt beløb ude at svømme, siger Ingileif Gísladóttir, der er lægesekretær.
- Vi mangler ikke som sådan noget, men vi går ikke sådan lige ud og køber så dyre billetter igen, fortsætter hun.
For hende har SAS under coronakrisen virket 'presset' og 'afvisende'.
- Det er da frustrerende. Jeg ved ikke, hvor lang tid, jeg skal vente. To måneder, 3 måneder, et år? Det gad jeg godt vide.
- Jeg synes, det er dårlig, dårlig service, og jeg synes ikke, de kan være det bekendt, siger hun.
SAS: Ingen tidshorisont
Tidligere fredag fortalte SAS, at det foreløbig har refunderet penge til 700.000 SAS-kunder.
Men sagsbunken er fortsat enorm, efter SAS har aflyst op mod 800 flyafgange om dagen i omkring tre måneder.
Millioner af kunder har fået deres flyafgange aflyst, og derfor tør flyselskabet ikke sætte et tidspunkt på, hvornår kunderne har fået de penge, de har krav på.
- Jeg tør ikke komme med et estimat på, hvornår vi er igennem bunken. Men vi arbejder os ned og skal sørge for, at alle, som har ret til det, får pengene tilbage. Men de må have tålmodighed, siger pressechef i SAS, John Eckhoff.
Har alle fået deres penge i år?
- Jeg vil ikke gå ind i et estimat. Vi håndterer et meget stort antal og arbejder os igennem bunken, siger han.