Interne dokumenter afslører 7.500 nye fejl i vurderingskoks: 'Styrelsen vurderer, at sådanne fejl kan ske igen'

Tip advarede helt tilbage i maj skatteborgernes egen vagthund om problemer med nye ejendomsvurderinger.

Tusindvis af boligejere, som har modtaget beskeder om de nye ejendomsvurderinger, har haft problemer, viser nye dokumenter i sagen. (© (DR Grafik/Sandra Bertelsen))

Flere omfattende fejl belaster nu de nye ejendomsvurderinger, som alle boligejere skal have inden 2024.

Det er nemlig ikke kun fejl i links og beskeder om vurderingerne, som skattevæsnet i de seneste måneder har bøvlet med.

Ifølge en række dokumenter, som DR Nyheder har fået aktindsigt i, er der tale om endnu flere fejl, der har plaget tusindvis af boligejere, som har modtaget beskeder om de nye ejendomsvurderinger.

I sagen om de hidtil ukendte fejl har det nye vurderingssystem sendt beskeder til ejerne af cirka 7.500 boliger. Men problemer har betydet, at boligejerne slet ikke har kunnet se noget som helst inde i det nye system.

Meningen var ellers, at boligejere med beskeden i hånden skulle have lov til at se og rette vigtige oplysninger om deres bolig, inden de fik en ny vurdering.

Tip os:

  • Har du oplevet problemer med at komme ind eller med at se oplysninger i det nye vurderingssystem? Skriv til vurdering@dr.dk

Det er alvorlige fejl, der nu kommer frem i lyset, mener professor i informatik Jan Pries-Heje fra Roskilde Universitet, som har læst dokumenterne igennem.

- Jeg synes, det er utilfredsstillende, at man sender noget ud, som ikke virker. Og til 7.500 borgere. Det virker helt urimeligt.

- Dét burde en afprøvning eller en test have fanget. Men der er ikke noget i materialet, som jeg har fået lejlighed til at kigge i, der siger noget om, hvad årsagen er, siger han.

Sagen om de nye fejl kommer, efter at DR Nyheder allerede har afdækket, hvordan en lang række boligejere har oplevet problemer med de links, som man modtager for at kunne komme ind på Vurderingsportalen.dk, inden man får en ny ejendomsvurdering.

De hidtil ukendte dokumenter i sagen viser, at mange flere boligejere har oplevet problemer.

- Vurderingsstyrelsen er pt. ved at danne sig et overblik over de forskellige typer af driftsforstyrrelser, står der blandt andet i et internt telefonnotat om sagen.

Vagthund var tippet

Historien om de tusindvis af nye fejl begynder i slutningen af maj i år.

Her sender en frustreret boligejer en mail til Borger- og retssikkerhedschefens kontor i skatteforvaltningen.

Kontoret fungerer som en slags vagthund for skatteborgerne. Her kan man klage, hvis man føler sig dårligt behandlet.

Boligejeren har ifølge mailen oplevet problemer med den del af det nye system, hvor man som ejer kan rette fejl og mangler i de nye ejendomsvurderinger.

Som boligejer har du i alt fire uger til at se og ændre i oplysninger om din bolig i den såkaldte deklarationsmeddelelse, inden skattevæsnet sender dig din endelige vurdering.

Når de fire uger er gået, klapper fælden, og det er for sent at rette fejl.

Boligejeren kan faktisk godt trykke på selve linket i beskeden fra skattevæsnet, men en fejl betyder, at der ikke er noget at se om boligen inde i systemet, lyder det i mailen.

- Af hensyn til retssikkerheden, synes jeg, at jeg har pligt til at gøre opmærksom på, at jeg - på grund af en teknisk forsinkelse i Vurderingsportalen - ikke har haft adgang til at tilgå deklarationen, skriver den anonyme boligejer til Borger- og retssikkerhedschefen.

Reagerer tre måneder senere

Beskeden fra boligejeren er sendt til Borger- og retssikkerhedschefens kontor den 30. maj i år.

Samme dag har den klemte boligejere først forsøgt at få hjælp hos skattevæsnet, fremgår det af mailen.

Men Vurderingsstyrelsen, der står bag de nye ejendomsvurderinger, afviser blankt at genåbne sagen, fordi fristen er overskredet, lyder det.

- Jeg ringede i dag, mandag den 30. maj. Jeg håbede, at de kunne give mig en ny indsigelsesfrist. Men det kunne de ikke. De oplyste, at fristen skal overholdes, selvom jeg ikke har haft adgang til at læse brevet.

- Systemet tillod slet ikke, at indsigelsesfristen blev overskredet, skriver boligejeren i sin mail til skattevæsnets vagthund.

'Sådanne fejl kan ske igen'

Tippet om problemerne får dog ikke umiddelbart konsekvenser i de følgende måneder.

Først efter sommeren sker der igen noget hos Borger- og retssikkerhedschefens kontor, viser aktindsigten, som DR Nyheder har modtaget.

Den 29. august holder vagthunden et møde med kontorchefer og underdirektøren i Vurderingsstyrelsen for at få en orientering og blive klogere på den konkrete sag.

Ifølge et internt referat fortæller Vurderingsstyrelsen på mødet, at der er tale om flere fejl i det nye system. Styrelsen kalder det selv for "system defects".

Men hvad værre er, så kan Vurderingsstyrelsen på mødet ikke garantere, at problemerne ikke gentager sig, skriver Borger- og retssikkerhedschefen i sit notat om mødet.

- Vurderingsstyrelsen vurderer, at sådanne fejl kan ske igen, men de forsøger naturligvis at undgå det og laver løbende tests for at tage det i opløbet, skriver skatteborgernes vagthund i sit referat fra mødet med skattevæsnet.

'En række fejl og defects'

På mødet i august fremviser Vurderingsstyrelsen også en præsentation om arbejdet med de nye vurderinger.

I præsentationen står der blandt andet, at "der har været en række fejl og defects i systemet", som er "løbende rettet".

Som et eksempel nævner Vurderingsstyrelsen et af de problemer, man har fundet frem til.

- Det nye ejendomsvurderingssystem har udsendt meddelelser til ejerne af cirka 7.500 ejendomme, hvorved boligejerne fejlagtigt har fået besked om, at de nu kunne tilgå oplysninger om deres ejendom på vurderingsportalen, skriver Vurderingsstyrelsen.

Godt en uge efter mødet forklarer styrelsen i en opfølgende mail, hvordan man har sendt beskeder til de boligejere, der kan være ramt af det konkrete problem.

- De boligejere, der kom ind på portalen, men hvor data aldrig blev tilgængeligt for dem, dem har vi skrevet til. De har fået en besked om, at deres data alligevel ikke var klar, men de vil høre fra os igen i andet halvår af 2022.

Men i mailen skriver styrelsen også, at der har været andre "forskellige problemer ift. de links, der var i e-boksbeskederne".

I de sager kan Vurderingsstyrelsen ikke finde ud af, hvem det er gået ud over, medmindre de klemte boligejere selv ringer ind og fortæller om problemerne, lyder det.

- Udfordringerne har været forskellige alt efter, hvilken platform og device boligejerne anvendte. Boligejerne har fået vejledning undervejs, hvis de ringede til os.

- Vi har desværre ikke haft mulighed for at kontakte boligejerne særskilt ift. til denne udfordring, skriver Vurderingsstyrelsen.

Styrelse: Der er begået fejl

Om senest to uger forventer Folketingets Ombudsmand svar på, hvor mange der er kommet i klemme, og hvad myndighederne har tænkt sig at gøre for at hjælpe dem.

DR Nyheder har sendt en række spørgsmål til Vurderingsstyrelsen, men styrelsen vil ikke stille op til interview.

I stedet skriver Vurderingsstyrelsen i et samlet mailsvar, at man er i gang med "at afklare omfanget og de præcise årsager til udfordringer med at tilgå oplysninger på Vurderingsportalen."

Vurderingsstyrelsen bekræfter samtidig de konkrete fejl, der har ramt ejere af de cirka 7.500 boliger.

I sagerne har styrelsen forsøgt at hjælpe "med breve til berørte boligejere og kommunikation via hjemmeside og Vurderingsportal", lyder det i mailen.

- Det nye ejendomsvurderingssystem er komplekst, og selv om det er beklageligt, at berørte boligejere oplever fejl, kan det nok desværre ikke helt undgås, selvom der bliver gennemført omfattende tests af systemet og vores processer, skriver Vurderingsstyrelsen.