Investeringsforeninger: Vi koster mindre end gennemsnittet i EU

Vi er absolut konkurrencedygtige, lyder det fra de danske investeringsforeninger efter kritik fra Finanstilsynet.

Brancheorganet for de danske investeringsforeninger vil bruge Finanstilsynets anbefalinger som nyttige input udarbejdelsen af til best practice for ledelse af investeringsforeninger. (© Colourbox)

Vi er ikke for dyre, og afkastet til kunderne har høj prioritet. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra InvesteringsForeningsRådet, IFR, der er brancheorgan for de danske investeringsforeninger.

Her understreger IFRs adm. direktør Jens Jørgen Holm Møller, at alle er enige om, at en investeringsforening naturligvis kun skal afholde de nødvendige omkostninger.

"Danske investeringsforeninger har et konkurrencedygtigt omkostningsniveau. Den gennemsnitlige investor med 460.000 kr. placeret i investeringsfonde sparer 1.000 kroner om året ved at bruge en dansk investeringsforening i stedet for en gennemsnitlig europæisk," fastslår Jens Jørgen Holm Møller.

Brancheorganet er dermed uenige i Finanstilsynets kritik af, at omkostningerne i de danske investeringsforeninger er for høje og mangler stordriftsfordele, men foreningen vil alligevel gerne tage imod anbefalingerne fra Tilsynet som inspiration:

"Finanstilsynets anbefalinger er nyttige input og bliver medtaget i branchens arbejde med anbefalinger til best practice for ledelse af investeringsforeninger, som vi igangsatte i januar," siger Jens Jørgen Holm Møller.

Derudover er foreningen allerede ved selv at lægge sidste hånd på en ny hjemmeside, som skal hjælpe de danske investorer med at få klar og tydelig besked om afkast og omkostninger.

Hjemmesiden ventes lanceret i slutningen af april på adressen www.investering.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk